Адвокат, який захищає диктаторів у Гаазі, заявив про можливість арешту Путіна

Адвокат, який захищає диктаторів у Гаазі, заявив про можливість арешту Путіна

Адвокат, який захищає диктаторів у Гаазі, заявив про можливість арешту Путіна
.

Адвокат Олександр Кноуп, який 20 років у Гаазі захищає диктаторів та генералів, заявив, що російського президента Володимира Путіна можуть заарештувати за міжнародним ордером Гаазького трибуналу.

"Головний прокурор (Міжнародного кримінального суду – ред.), якщо він схиляється до того, що воєнні злочини були скоєні і обвинувачення може їх пов’язати з російською армією і її командуванням, він може попросити суддів виписати міжнародний ордер на арешт", – сказав Кноуп, передає ТСН.

Він зазначив, що для цього не потрібна присутність обвинуваченого у залі суду. До того ж за словами адвоката, доказова база, необхідна для такого рішення, незначна у порівнянні з самим судовим процесом.

Тож, якщо міжнародні судді видадуть ордер на арешт Путіна, його будуть зобов’язані заарештувати у кожній з країн-учасниць Римського статутуРимський статут Міжнародного кримінального суду (МКС) — міжнародний договір, схвалений на дипломатичній конференції в Римі 17 липня 1998 року і набрав чинності з 1 липня 2002 року. Статут встановлює функції, юрисдикцію і структуру МКС.Станом на вересень 2019 року Римський статут підписали 155 країн, Україна — 20 січня 2000 року..

Війна — усі останні новини

Що відомо

  • Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова заявила, що Україна не може відкрити кримінальне провадження особисто проти президента РФ Володимира Путіна, оскільки в нього є функціональний імунітет.
  • Японія звернулася до Міжнародного кримінального суду із проханням розслідувати вбивство цивільних людей на Київщині російськими військовими як можливий військовий злочин.
  • У МЗС заявили, що Україна вимагатиме у міжнародних судах максимально жорсткого покарання для російських військовослужбовців, причетних до воєнних злочинів, аж до довічного ув’язнення.
  • Україна вимагає від світової спільноти розслідувати злочини Росії в Київській області, зокрема в Бучі. Правоохоронці виявили катівню росіян в підвалі одного з дитячих санаторіїв міста. Міноборони опублікувало імена військових РФ, які вчинили злочини у Бучі.
  • Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що масові вбивства мирних мешканців у Бучі – "жорстокість, небачена в Європі десятиліттями".
  • Папа Римський Франциск заявив, що масові вбивства мирних громадян в Бучі суперечать людському духу. Також він не виключив свого візиту до Києва.

Читайте також

Війна Росії в Україні. День 44. Текстовий онлайн

Розстріляний пам'ятник Шевченку, знищені багатоповерхівки. Як виглядає Бородянка після військ РФ

"Просто ходили по дворах і вбивали". Історії тих, хто вижив у Бучі

В інших звільнених містах кількість вбитих цивільних може більшою, ніж в Бучі — Зеленський

"Різанина в Бучі": Україна просить Міжнародний кримінальний суд приїхати на Київщину. Що відомо

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок