Папа Римський під час молитви розгорнув український прапор із Бучі

Папа Римський під час молитви розгорнув український прапор із Бучі

Папа Римський під час молитви розгорнув український прапор із Бучі
. Папа Римський Франциск з прапором України. Фото: Associated Press

Папа Римський Франциск на загальній аудієнції розгорнув український прапор, привезений з Бучі та закликав молитися за невинно вбитих і за припинення війни в Україні, передає Vatican News.

"Цей прапор прибув з війни, саме з цього багатостраждального міста Бучі. І тут є також кілька українських дітей, які тепер тут разом з нами. Привітаймо їх та молімося разом за них", – сказав Папа Римський.

Він також розгорнув український прапор, який йому привезли з Бучі і попросив вшанувати загиблих хвилиною мовчання.

"Свіжі новини про війну в Україні, замість того, щоби приносити полегшення та надію, засвідчують, натомість, нові звірства, як от різанина в Бучі. Дедалі жахливіші жести жорстокості, скоєні також і проти цивільного населення, безборонних жінок і дітей. Це жертви, невинна кров яких взиває до неба та благає: "Нехай буде покладено край цій війні! Змусьте зброю замовкнути! …” Помолімося разом за це", – сказав Папа Франциск.

Під щирі оплески паломників на сцену вийшла група дітей із України, які стали поруч зі Святішим Отцем. Папа поцілував прапор і сказав.

"Ці діти мусили втікати і прибути до чужої землі: це один із плодів війни. Не забуваймо про них, не забуваймо про український народ", – сказав Папа і вручив дітям великодні солодощі, а від них отримав малюнки та подарунки.

Війна — усі останні новини

Що відомо

  • Папа Римський Франциск заявив, що масові вбивства мирних громадян в Бучі суперечать людському духу. Також він не виключив свого візиту до Києва.
  • Україна вимагає від світової спільноти розслідувати злочини Росії в Київській області. Станом на вечір 2 квітня у Бучі виявили приблизно 280 загиблих місцевих жителів, похованих у братських могилах. Місто майже місяць було окуповане військами РФ.
  • Після оприлюднення фактів злочинів російських військ в Бучі Росія вирішила перехопити ініціативу і скликати засідання Ради безпеки ООН 4 квітня. у Міноборони РФ заперечили звинувачення у масових вбивствах мирних жителів в Бучі, а кадри з міста назвали "черговою постановкою київського режиму для західних ЗМІ".
  • 30 березня у Міністерстві оборони України повідомили, що у Маріуполі російські окупанти упродовж кількох днів по черзі ґвалтували молоду жінку на очах у її малолітньої дитини. Хлопчик посивів. Жінка померла.
  • Російські військові на захоплених територіях катують та грабують місцеве населення, повідомила уповноважена з прав людини ВР Людмила Денісова.
  • Російська армія включила у свій "арсенал" зґвалтування як знаряддя війни, що є воєнним злочином, заявила послиня Сполученого королівства в Україні Мелінда Сіммонс.
  • Генсек НАТО Єнс Столтенберг, коментуючи масові вбивства мирних мешканців Бучі, заявив, що дії російських окупантів – "жорстокість, небачена в Європі десятиліттями".
  • Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликав керівництво Європейського Союзу якнайшвидше скликати саміт щодо воєнних злочинів Росії, скоєних в Україні.

Читайте також

"А білі пов'язки треба ще вдягати?" — Ірпінь та Буча після російських окупантів. Фоторепортаж

"Різанина в Бучі": Україна просить Міжнародний кримінальний суд приїхати на Київщину. Що відомо

"Це не просто війна. Усе набагато гірше" — Зеленський дав інтерв'ю російським журналістам

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок