Росіяни в окупованих містах катують місцеве населення — Денісова

Росіяни в окупованих містах катують місцеве населення — Денісова

Російські військові на захоплених територіях катують та грабують місцеве населення.

Про це повідомила уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова.

"У місті Енергодар рашистські військові б’ють і катують людей прямо на вулицях, викрадають перехожих, відбирають автомобілі. У тимчасово окупованих селах на Київщині російські бойовики грабують та трощать будинки, забирають у мешканців речі та їжу", — повідомила Денісова.

За її словами, 12 березня незаконний "військовий комендант" підписав звернення до мешканців міст Нова Каховка, Таврійськ і Каховка. У ньому він оголосив комендантську годину, заборонив носіння зброї та проведення зібрань, мітингів або пікетів.

Окрім того, вона повідомила, що за словами військовополонених РФ, командуванням наказали "перейти на самозабезпечення" — "фактично "легалізовано" мародерство армії держави-агресора в Україні".

"Прошу міжнародну спільноту врахувати ці факти при посиленні тиску на державу-терориста для припинення війни і виведення армії російських загарбників з України", — йдеться у заяві омбудсманки.

Що відомо

  • 13 березня у місті Бердянськ Запорізької області відбувся уже традиційний патріотичний мітинг в центрі міста. Також на мирний мітинг опівдні вийшли херсонці.
  • 10 березня у Мелітополі місцеві мешканці вдесяте вийшли на мирний протест. Хоча напередодні російські військові намагалися залякати людей, аби ті не виходили на подібні мітинги.
  • 12 березня у Новій Каховці на Херсонщині зник активіст Сергій Цигіпа. Того ж дня стало відомо про зникнення у Каховці журналіста газети "Новий день" Олега Батуріна. Вранці 13 березня також викрали міського голову Дніпрорудного Євгенія Матвєєва. 11 березня під час роботи в кризовому центрі був викрадений міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну. День 18. Онлайн

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок