Українська армія знешкодила до 40% підрозділів військ РФ, залучених до війни в Україні — Генштаб

Українська армія знешкодила до 40% підрозділів військ РФ, залучених до війни в Україні — Генштаб

Українська армія знешкодила до 40% підрозділів військ РФ, залучених до війни в Україні — Генштаб
. Буча, Київська область, 1 березня 2022 року. Фото: Associated Press

Станом на 15 березня українська армія знешкодила до 40% підрозділів військ РФ, залучених до війни в Україні. Про це повідомили в Генштабі Збройних Сил України.

У Генштабі також зазначили, що завдання щодо розгрому угруповань Збройних Сил України, виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей та інші завдання військом РФ не виконані. Водночас, російські війська зупинені на Миколаївському напрямку.

“Ворог намагається посилити угруповання військ за рахунок додаткового перекидання на територію України батальйонних тактичних груп, сформованих зі зведених підрозділів, що зазнали втрат протягом перших десяти діб операції, військових найманців з числа громадян іноземних держав”, — йдеться у зведенні Генштабу.

Крім того, за наявною інформацією, російське військове керівництво вирішило достроково випустити курсантів вищих військових навчальних закладів РФ з подальшим залученням їх до бойових дій проти України, повідомили у Генштабі ЗСУ.

На Волинському напрямку дії військ РФ змін не зазнали, основні зусилля зосереджуються на посиленні охорони українсько-білоруського кордону. Виявлено перекидання до прикордонних з Україною районів підрозділів 120-ї окремої мотострілецької бригади (Мінськ) Північно-Західного оперативного командування Збройних сил Республіки Білорусь.

На Поліському напрямку армія РФ активних наступальних дій не проводила. Зазнавши втрат, військові РФ, в порушення норм Міжнародного гуманітарного права, здійснюють хаотичне мінування місцевості, створюючи небезпечні умови для мирного населення України. Водночас війська РФ здійснювали перегрупування, відновлення боєздатності розгромлених у попередніх боях підрозділів.

“Внаслідок ефективних дій ЗС України ворог несе значні втрати в живій силі і техніці”, — зазначили у Генштабі.

На Сіверському напрямку війська РФ протягом дня зосереджували зусилля на веденні розвідки. Мають проблеми з забезпеченням військ боєприпасами.

На Слобожанському напрямку РФ намагається посилити наявне угруповання, зосереджуючи резерви поблизу державного кордону, перекриваючи доступ до міста Суми з південного напрямку та блокуючи місто Ізюм. Успіхів не має.

На Донецькому напрямку війська РФ мали невдалу спробу просування на напрямках населених пунктів Рубіжне, Сєверодонецьк, Лисичанськ. В результаті російські військові зазнали значних втрат та були змушені відійти у вихідне положення. В районі Попасної РФ намагається утримати зайняте положення. Не має успіху в районі Авдіївки.

Найгіршою, за даними Генштабу, обстановка залишається в районі Маріуполя, де війська РФ намагаються блокувати місто на західній і східній околицях. Мають значні втрати, змушені ввести резерви зі складу 810-ї окремої бригади морської піхоти.

На Південнобузькому напрямку війська РФ зосередили зусилля на утриманні зайнятих рубежів, удосконаленні інженерного обладнання наявних позицій. Не відмовляються від задуму продовження наступу в напрямку Кривого Рогу.

“Внаслідок ефективної роботи підрозділів Сил оборони України в районі Чорнобаївки ворог втратив сім бойових вертольотів”, — повідомили у Генштабі.

Що відомо

Читайте також

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

"Буча, Гостомель, Ірпінь стають другим Донецьким аеропортом". Що відбувається у Київській області

Не тільки "нищівні санкції". Які компанії йдуть з Росії

Абрамович, Хан, Ернст. ЄС і Британія запроваджують нові санкції проти Росії

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок