Британія запровадила додаткові санкції проти РФ та готова надати притулок керівництву України

Британія запровадила додаткові санкції проти РФ та готова надати притулок керівництву України

Британія запровадила додаткові санкції проти РФ та готова надати притулок керівництву України
.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про запровадження додаткових санкцій проти Росії через вторгнення в Україну. Зокрема, під обмежувальні заходи потрапили авіакомпанія "Аерофлот" та ВТБ.

Про це він заявив під час виступу 24 лютого.

Зокрема, за словами Джонсона, авіакомпанії "Аерофлот" заборонять польоти до Британії, а також буде запроваджено "жорсткий експортний контроль" щодо техніки, що продається в Росію. Також Лондон заморозить активи всіх великих російських банків, в тому числі негайно заморозить активи ВТБ (активи банку становлять 154 млрд фунтів стерлінгів — ред.).

"Путін буде засуджений перед очима людства та історії. Він ніколи не зможе змити українську кров зі своїх рук...Він кровожерливий агресор, який вірить в імперіалістичні завоювання", — заявив британський прем'єр.

Крім того, Джонсон заявив, що його країна готова надати політичний притулок керівництву України.

Раніше, 22 лютого, Британія запровадила санкції проти 5 російських банків, а саме Промзв'язокбанку, "Росія”, Індустріального збербанку, Black Sea Bank. Також під санкції потрапили російські олігархи Геннадій Тимченко та Ротенберги.

Що відомо

Читайте також

Військове вторгнення Росії. Останні новини

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок