Четверту атлетку впіймали на допінгу під час Олімпіади-2022: що про це відомо

Четверту атлетку впіймали на допінгу під час Олімпіади-2022: що про це відомо

Четверту атлетку впіймали на допінгу під час Олімпіади-2022: що про це відомо
. AP

Позитивну допінг-пробу спортсменка здала наприкінці Олімпіади.

Іспанська фігуристка Лаура Баркеро, яка змагалася на Олімпійських іграх у Пекіні, здала позитивний допінг-тест. Про це повідомляє Міжнародне агентство тестування (ITA).

У допінг-пробі іспанської фігуристки знайшли метаболіт клостебол. Він входить у список заборонених Всесвітнім антидопінговим агентством. Саму пробу Баркеро здала 18 лютого, за два дні до закриття Зимової Олімпіади-2022.

Читайте також: Вихід України, феєрверки, передача естафети Мілану. Якою була церемонія закриття Олімпіади-2022

Через позитивний тест на допінг іспанську фігуристку відсторонили від подальших виступів. Баркеро має право зробити запит щодо дослідження допінг-проби Б.

Лаура Баркеро на Олімпіаді-2022 виступала разом із Марко Дзандроном у програмі спортивних пар. Вони стали першими, хто кваліфікувався на Зимову Олімпіаду від Іспанії у спортивних парах та ще й пройшли у довільну програму, посівши підсумкове 19-е місце.

Для Іспанії позитивний тест на допінг у Баркеро - перший на Зимових Олімпіадах за останні 20 років. На Іграх у Солт-Лейк-Сіті позитивну допінг-пробу здав лижник Йохан Мюлегг, що здобув три "золота", але згодом був дискваліфікований через виявлений у його організмі препарат дарбепоетин.

Загалом випадок Баркеро - четвертий, коли спортсмен здав позитивний тест на допінг саме на Олімпіаді-2022. Першим став іранський гірськолижник Хусейн Савех-Шемшакі, після чого позитивні допінг-проби здавали дві українки - лижниця Валентина Камінська та бобслеїстка Лідія Гунько.

Читайте також: "Будемо боротися". Президент федерації бобслею прокоментував допінг українки на Олімпіаді-2022

Хто така Лаура Баркеро

  • 20-річна іспанська фігуристка, що дебютувала на Олімпіаді у Пекіні.
  • Баркеро виступає у парі з Дзандроном з початку 2021 року. Перед тим її партнерами у спортивних парах були іспанські фігуристи Аріц Маесту та Тон Консул.
  • У сезоні 2021/22 Баркеро разом з Дзандроном стали переможцями Кубка Ніцци, а також здобули срібні нагороди турнірів Nebelhorn Trophy та Lombardia Trophy.
На початок