Путін хоче вирішити питання вступу України в НАТО "просто зараз"

Путін хоче вирішити питання вступу України в НАТО "просто зараз"

Путін хоче вирішити питання вступу України в НАТО "просто зараз"
. Фото: Associated Press

Президент Росії Володимир Путін вважає невідкладним питання вступу України в Північноатлантичний Альянс. На його думку, запевнення Заходу про неприєднання Києва до НАТО станом на зараз "нічого не змінює в історичній перспективі".

Про це він заявив 15 лютого за підсумками переговорів із канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

"Нам уже 30 років кажутьРосія посилається на кілька заяв західних чиновників, висловлених наприкінці 1980-х і на початку 1990-х років, де ті обіцяли не розширювати НАТО на схід. А проте, всі вони є усними, і жодної письмової гарантії нерозширення НАТО наразі не існує., що розширення НАТО не буде взагалі, ані на дюйм у бік російських кордонів. А сьогодні ми бачимо інфраструктуру НАТО просто біля нашого дому, обговорюється питання вступу України до НАТО. Кажуть, що це буде не завтра. А коли? Післязавтра? А що це для нас змінює в історичній перспективі? Анічогісінько. Візьмуть її (Україну — ред.), коли підготують до цього? Для нас це вже може бути пізно. Тому ми хочемо вирішити це питання просто зараз", — сказав Путін.

Раніше, 10 лютого, Путін заявляв, що ситуація у світі стає все більш напруженою, у зв'язку з чим РФ вимагатиме від країн Заходу юридично закріплених гарантій безпеки.

Читайте також: Україна в НАТО. Чи станемо членами Альянсу і які умови

Що відомо

Читайте також

Загроза військового вторгнення Росії в Україну. Оновлення

Військова допомога Україні на тлі загрози з боку Росії. Які країни допомагають озброюватися

Заборона роботи з банками та експорту технологій. Які санкції готують Росії у разі нападу на Україну

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок