У справі про катастрофу Ан-26 на Харківщині призначили склад суду

У справі про катастрофу Ан-26 на Харківщині призначили склад суду

У справі про катастрофу Ан-26 на Харківщині призначили склад суду
. Суспільне Харків

Орджонікідзевський районний суд Харкова сформував склад суду для розгляду справи про катастрофу літака Ан-26 під Чугуєвом.

Про це Суспільному стало відомо з сайту "Судова влада".

"11.02.2022. Призначено склад суду", — вказано у таблиці про стан розгляду справ.

Читайте також: Катастрофа Ан-26 на Харківщині: хронологія подій

За клопотанням одного з обвинувачених суд мав сформувати колегію. На сайті "Судової влади" вказане прізвище однієї з суддів — Олена Валеріївна Бугера.

Що відомо

  • 25 вересня 2020 року під Чугуєвом впав військовий літак Ан-26Ш. Внаслідок катастрофи загинули 26 курсантів та офіцерів. Один курсант вижив. Після катастрофи його звільнили з університету за станом здоров'я.
  • У судовому процесі про катастрофу Ан-26 на Харківщині — понад пів сотні учасників. Потерпілі виступають проти затягування судового розгляду.
  • Державне бюро розслідувань направило справу про катастрофу до Чугуївського міського суду 14 січня 2022 року. На підготовчому засіданні 28 січня суд задовольнив клопотання одного із захисників обвинувачених про розгляд справи у складі колегії. У Чугуївському міському суді через брак суддів не змогли сформувати колегії і звернулися до Харківського апеляційного суду. Харківський апеляційний суд визначив, що справу розглядатиме Орджонікідзевський райсуд Харкова.
  • У Верховному суді один з обвинувачених просив змінити підсудність — передати справу з Чугуївського міського суду до Вінницького міського суду. 31 січня Касаційний кримінальний суд залишив це клопотання без задоволення.

Слухайте подкаст Суспільного Харків "Ан-26. Історія останнього польоту" на платформах у SoundCloud, Apple та Google Podcasts

На початок