Суд Чугуєва не зміг сформувати колегії для розгляду справи про катастрофу Ан-26

Суд Чугуєва не зміг сформувати колегії для розгляду справи про катастрофу Ан-26

Суд Чугуєва не зміг сформувати колегії для розгляду справи про катастрофу Ан-26
. Суспільне Харків

У Чугуївському міському суді через брак суддів не сформували суддівської трійки для розгляду справи про катастрофу літака Ан-26. Провадження передадуть до Харківського апеляційного суду, де визначать, який суд зможе сформувати колегію та почати розгляд.

Цю інформацію 1 лютого Суспільному підтвердила керівниця апарату Чугуївського міського суду Олена Сарматицька.

Вона не змогла уточнити, коли це питання вирішиться, і порадила стежити за оновленнями за номером справи (№636/262/22) в офіційних джерелах.

Що відомо

  • 25 вересня 2020 року під Чугуєвом впав військовий літак Ан-26Ш. Внаслідок катастрофи загинули 26 курсантів та офіцерів. Один курсант вижив. Після катастрофи його звільнили з університету за станом здоров'я.
  • Державне бюро розслідувань направило справу про катастрофу до суду 14 січня 2022 року. Підготовче засідання у справі призначили на 28 січня.
  • У судовому процесі про катастрофу Ан-26 на Харківщині — понад пів сотні учасників.
  • 28 січня Чугуївський міський суд задовольнив клопотання одного з обвинувачених у катастрофі Ан-26 про колегіальний розгляд справи. Як пояснив прокурор, це законне право обвинувачених, оскільки за однією з інкримінованих статтей загрожує покарання до 15 років ув'язнення. Жоден з підозрюваних у справі Ан-26 на Харківщині не визнав провини.
  • У Верховному суді один з обвинувачених просив змінити підсудність — передати справу з Чугуївського міського суду до Вінницького міського суду. Касаційний кримінальний суд залишив це клопотання без задоволення.
Дивіться також: "Завдання — нас вимотати", — батько загиблого в Ан-26

Слухайте подкаст Суспільного Харків "Ан-26. Історія останнього польоту" на платформах у SoundCloud, Apple та Google Podcasts

На початок