В Україну прибули ще два літаки з військовою допомогою від США — Резніков

В Україну прибули ще два літаки з військовою допомогою від США — Резніков

В Україну прибули ще два літаки з військовою допомогою від США — Резніков
. Фото: Facebook Олексія Резнікова

В Україну прибули ще два літаки з військовою допомогою від США. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

“Ще два птахи з військовою допомогою від наших партнерів з США в Києві! Javelins, бойові постріли для гранатомета та інша оборонна амуніція для Збройних Сил України. Вага військової допомоги від наших американських друзів, яку сьогодні (10 лютого — ред.) доставили, становить близько 130 тонн”, — написав міністр.

Загалом, за словами Резнікова, станом на 10 лютого Україна отримала 15 літаків із військовою допомогою від Сполучених Штатів Америки загальною вагою понад 1200 тонн.

Що відомо

  • У міжнародному аеропорту "Бориспіль" 9 лютого приземлився літак Великої Британії та два літаки Сполучених Штатів Америки. Вони доставили військове спорядження для Збройних сил України.
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що протягом останніх місяців Україна отримала від країн Заходу фінансову допомогу на суму понад 1,5 мільярда доларів та більш як тисячу тонн озброєнь.
  • 5 лютого до Києва прибув восьмий за рахунком літак з військовою допомогою від США із майже 90 тоннами озброєння на борту.
  • Канада відправила до України транспортний літак з нелетальним озброєнням.
  • Велика Британія надіслала Україні першу партію легкого протитанкового озброєння, вона надійшла 18 січня.
  • 25 січня міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що на сьогодні немає підстав очікувати на повномасштабне відкрите вторгнення з боку Росії, оскільки вона не сформувала ударного угруповання, яке б могло його здійснити.
  • На початку листопада 2021-го американські ЗМІ повідомили про скупчення російської техніки на кордоні з Україною. Тоді у Міноборони та РНБО заперечили цю інформацію. 21 листопада голова української розвідки заявив, що Росія сконцентрувала біля кордонів з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців і готується до нападу до кінця січня — на початку лютого 2022 року.

Читайте також

У Держдепі підтвердили: Росія готувала відео про "напад" ЗСУ для виправдання агресії

США почали перевезення додаткових військових підрозділів до країн Європи

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок