Поліція розслідує 709 справ про "замінування" — Національна поліція

Поліція розслідує 709 справ про "замінування" — Національна поліція

Ексклюзивно
Поліція розслідує 709 справ про "замінування" — Національна поліція
. uire.org

На сьогодні в Україні поліція розслідує 709 кримінальних справ щодо неправдивих повідомлень про "замінування" об’єктів інфраструктури в Україні. 216 особам повідомлено про підозру.

Про це Суспільному повідомили у пресслужбі Національній поліції України у відповідь на письмовий запит.

"Головне слідче управління Національної поліції України також інформує, що згідно з відомостями Єдиного реєстру досудових розслідувань у підрозділах Національної поліції України триває досудове розслідування у 709 кримінальних провадженнях за ознаками статті 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України та 216 особам повідомлено про підозру у вчиненні зазначених кримінальних правопорушень", — сказано у відповіді пресслужби.

Пресслужба також повідомляє, що покарання за злочин, передбачений статтею 259 становить від двох до шести років позбавлення волі. Якщо є об’єктом неправдивого повідомлення стали органи державної влади або об’єкти критичної інфраструктури, такий злочин карається ув’язненням на термін від чотирьох до восьми років.

Що відомо

Читайте також

"Сіяли паніку та мінували об'єкти": у Львові викрили дві ботоферми, якими курували з РФ

З аеропорту "Жуляни", вокзалу та шкіл Києва евакуювали людей через повідомлення про вибухівку

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок