МОЗ зареєструвало препарат для лікування COVID-19

МОЗ зареєструвало препарат для лікування COVID-19

Доповнено
МОЗ зареєструвало препарат для лікування COVID-19
.

Міністерство охорони здоров'я 26 січня схвалило використання препарату для лікування COVID-19 "Молнупіравір".

Про це повідомляє МОЗ на сторінці в Facebook.

У повідомлення сказано, що препарат Молнупіравір запобігає розмноженню вірусу та знижує ризик важкого перебігу хвороби. В інших країнах цей препарат використовується для пацієнтів, які мають принаймні один з факторів ризику: надмірну вагу, вік понад 60 років, цукровий діабет або хвороби серця. Повідомляється, що цей препарат має допомогти убезпечити пацієнтів від переходу захворювання від легкого ступеня тяжкості до середнього та важкого.

Перемовини щодо закупівлі 300 тисяч курсів препарату міністерство розпочало ще минулого року.

Препарат “Молнупіравір” — це пігулки, які виробляє американська компанія Merck & Co. Вони використовуються для лікування COVID-19. За даними виробника, серед пацієнтів, які приймали "Молнупіравір", лише 7,3% були госпіталізовані впродовж 30 днів після діагностування. Серед пацієнтів, які отримували плацебо, цей показник склав 14,1%. Під час лікування ніхто з людей, що приймали ліки, не помер від коронавірусу, у порівнянні з 8 смертельними випадками серед тих, хто приймав плацебо.

Що відомо

У грудні 2021 року міністр охорони здоров’я країни Олів’є Веран заявив, що Франція скасувала контракт на постачання пігулок проти коронавірусу "Молнупіравір" компанії Merck, оскільки останні результати випробувань показали відносно низьку ефективність препарату.

Читайте також

“Тисяча за вакцинацію”. Громадяни від 60 років тепер можуть витратити кошти “єПідтримки” на ліки

Про локдаун у 2022-му, пігулки від COVID-19 і бустерну дозу вакцини — інтерв'ю з головним санлікарем

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок