У США дозволили використання ще однієї пігулки проти коронавірусу

У США дозволили використання ще однієї пігулки проти коронавірусу

У США дозволили використання ще однієї пігулки проти коронавірусу
. Фото: AР

Управління з продовольства та медикаментів США (FDA) 23 грудня видало дозвіл на екстрене використання пігулки проти коронавірусу "Молнупіравір" компанії Merck. Це другий такий препарат, дозволений регулятором.

"Молнупіравір" – це препарат, який руйнує генетичний код коронавірусу й таким чином запобігає його розмноженню. Потрібно приймати по чотири пігулки кожні 12 годин протягом п’яти днів, але не більше.

Згідно з попередніми даними клінічних випробувань, пацієнти, які приймали "Молнупіравір", мали 6,8% шансу померти або бути шпиталізованими через COVID-19, тоді як у групі, що вживала плацебо, цей показник становить 9,7%. Таким чином, орієнтовна дієвість препарату Merck становить близько 30% – це менше, ніж 50%, про які компанія заявляла раніше.

FDA зауважує, що "Молнупіравір" можуть вживати тільки пацієнти віком від 18 років із підтвердженим діагнозом COVID-19, він не є заміною повного курсу вакцинації та бустерної дози вакцини. Препарат не радять використовувати для профілактики чи після одужання від COVID-19.

Напередодні медичний регулятор США схвалив пігулку проти COVID-19 виробництва Pfizer із більшою ефективністю. Але вона може підходити не всім, бо містить речовину ритонавір, несумісну з іншими засобами для лікування коронавірусної хвороби.

Що відомо

Читайте також

Другий рік пандемії коронавірусу. Як світ боровся з COVID-19 у 2021-му

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

На початок