Тисяча для вакцинованих. Люди пенсійного віку зможуть витратити гроші на ліки

Тисяча для вакцинованих. Люди пенсійного віку зможуть витратити гроші на ліки

Тисяча для вакцинованих. Люди пенсійного віку зможуть витратити гроші на ліки
. УНІАН

Кошти, які виплачуються повністю вакцинованим проти коронавірусу в межах програми "єПідтримка", люди віком від 60 років зможуть витратити на соціальні потреби, зокрема на придбання ліків.

Про це 13 грудня повідомив президент Володимир Зеленський. Він також нагадав, що "єПідтримка" — це "простий і конкретний шлях підтримати і людей, і бізнес – через людей": "Насамперед ті галузі економіки, які найбільше постраждали від карантинних обмежень. Креативний сектор – театри, музеї, кіно. А також транспортну сферу – авіацію та залізницю. Як результат – завдяки цьому українці молодшого віку матимуть приємний стимул, щоб ухвалити рішення про вакцинацію".

"За кілька тижнів після того, як я запропонував цю програму, додано й технічно опрацьовано ще дві суттєві опції для її розширення. Поки що дві. Перша: "єПідтримка" включатиме й купівлю книжок. Це великий плюс для нашого книговидавництва та книжкових крамниць. Також це додає програмі аудиторію – людей середнього і старшого віку. Але соціальна основа програми має бути ще ширшою", — зазначив президент.

Він уточнив, що "друга опція" враховує інтереси українців пенсійного віку.

"Доручив уряду забезпечити, щоб громадяни у віці 60+ могли використати 1 тис. гривень від держави за соціальними напрямками, зокрема на купівлю ліків. Механізми мають бути напрацьовані протягом тижня, а використання – вже з січня. Хочу окремо зазначити, щоб розвіяти передбачувані страшилки від телевізійних "ванг" і "нострадамусів": "єПідтримка" буде повністю забезпечена фінансово. А діятиме вона достатньо часу, щоб кожен міг скористатися своєю тисячею", – сказав Зеленський.

Що відомо

  • 15 листопада Володимир Зеленський у своєму відеозверненні повідомив, що українці, які отримали два щеплення від коронавірусу, зможуть отримати тисячу гривень. Програма матиме назву "єПідтримка" і стартує з 19 грудня. Депутати виділили на неї 8 мільярдів гривень. Зеленський підписав відповідний закон 8 грудня.
  • За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал, кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр, купити квитки для мандрівок всередині країни на внутрішні авіа- та залізничні перевезення, а також купити книги.
  • Щоб отримати тисячу гривень, яка передбачена для вакцинованих українців, потрібно вже зараз згенерувати сертифікат в застосунку "Дія". Гроші почнуть виплачувати з 19 грудня. Їх можна буде витратити протягом чотирьох місяців з моменту надходження.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що застосунок "Дія" має запустити бета-тестування послуги, яка дозволить отримати тисячу гривень людям, які отримали повний курс щеплень проти коронавірусу.
  • Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко застеріг українців від шахраїв: МОЗ не розсилає повідомлення щодо виплати 1 тисячі гривень щепленим громадянам і не просить їх надіслати контактні дані.

Читайте також

Тисяча за вакцинацію: як це працюватиме

Чи допоможе тисяча Зеленського збільшити кількість щеплень від СOVID-19. Відповідає експерт

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок