Тисячу гривень для вакцинованих проти COVID-19 можна буде витратити на книги — Свириденко

Тисячу гривень для вакцинованих проти COVID-19 можна буде витратити на книги — Свириденко

Програма перерахування по тисячі гривень українцям, які вакцинуються проти COVID-19, матиме назву "єПідтримка". В її межах кошти можна буде витратити зокрема на придбання книг.

Про це заявили міністерка економіки Юлія Свириденко та міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

За словами Свириденко, рішення дозволити витрачати тисячу для вакцинованих на книги ухвалили після зустрічей із "представниками сфери культури, Інституту книги, Асоціації книговидавців та книгорозповсюджувачів та інших інституцій".

Своєю чергою Ткаченко нагадав, що отримати кошти в межах "єПідтримки" можна буде через додаток "Дія". Зараз уряд, за його словами, працює над альтернативним механізмом нарахування коштів. Його мають представити на другому етапі, запланованому на третій квартал 2022 року.

Що відомо

  • 15 листопада Володимир Зеленський у своєму відеозверненні повідомив, що українці, які пройшли повний курс вакцинації, тобто отримали два щеплення, зможуть отримати тисячу гривень.
  • За його словами, за ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал, кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр, або купити квитки для мандрівок всередині країни на внутрішні авіа- та залізничні перевезення.

Читайте також

Мінекономіки: "тисячу для вакцинованих" можна буде витратити протягом 4 місяців від дня надходження

Чи допоможе тисяча Зеленського збільшити кількість щеплень від СOVID-19. Відповідає експерт

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок