Для отримання тисячі грн за вакцинацію згенерувати сертифікат в "Дії" треба вже зараз — Федоров

Для отримання тисячі грн за вакцинацію згенерувати сертифікат в "Дії" треба вже зараз — Федоров

Для отримання тисячі грн за вакцинацію згенерувати сертифікат в "Дії" треба вже зараз — Федоров
. УНІАН

Вже зараз треба згенерувати COVID-сертифікат вакцинації в "Дії", щоб з 19 грудня отримати 1000 грн за програмою "єПідтримка".

Алгоритм дій нагадав віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на своїй сторінці у Facebook.

Щоб згенерувати сертифікат в Дії, потрібно завантажити додаток, авторизуватися, натиснути “додати документ” на головному екрані або обрати “COVID-сертифікати” в послугах. Важливо не забути поставити галочку про згоду на обробку персональних медичних даних. Якщо лікар вніс коректну інформацію в електронну систему, сертифікат з'явиться в додатку автоматично.

“Зараз отримати сертифікат у застосунку можна і з ID-карткою, і з паспортом-книжечкою. Потрібно лише авторизуватися через BankID”, — нагадав Федоров.

Що відомо

  • 15 листопада Володимир Зеленський у своєму відеозверненні повідомив, що українці, які пройшли повний курс вакцинації, тобто отримали два щеплення, зможуть отримати тисячу гривень.
  • За його словами, за ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал, кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр, або купити квитки для мандрівок всередині країни на внутрішні авіа- та залізничні перевезення.
  • 2 грудня Верховна Рада ухвалила відповідний законопроєкт № 6297 у другому читанні. Держава виділить близько 8 мільярдів гривень на підтримку населення під час карантину.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок