Вісім областей і Київ виходять з "червоної" зони карантину

Вісім областей і Київ виходять з "червоної" зони карантину

Вісім областей і Київ виходять з "червоної" зони карантину
. AP

З 7 грудня на території Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Рівненської, Херсонської областей та міста Києва скасовується "червоний" рівень епідеміологічних обмежень. Таке рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на засіданні 6 грудня.

Як повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, нове епідеміологічне зонування набуде чинності з 00:00 7 грудня.

Він також нагадав, що з 6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину, що торкнуться, першою чергою, невакцинованих українців. Відтепер відвідувати громадські заклади на "жовтому" рівні епіднебезпеки зможуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має відповідний документ – "жовтий" COVID-сертифікат чи довідку 063/о.

Для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів доведеться мати принаймні одне щеплення проти COVID-19. Водночас для відвідування громадських закладів можна буде використовувати і негативний тест, який чинний 72 години, або альтернативний документ — COVID-сертифікат про одужання.

Читайте також: Рекордна кількість мутацій. Які ризики приховує "Омікрон"

Таким чином, на "жовтому" рівні епіднебезпеки громадські заклади не зможуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи тих, хто не має одного з перелічених документів.

За критеріями Міністерства охорони здоров'я, визначеними для "червоної" зони, завантаженість ліжок, забезпечених подачею медичного кисню у закладах охорони здоров’я для пацієнтів з COVID-19, повинна складати понад 65%; кількість госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення — більше ніж 60; коефіцієнт виявлення COVID-19 методом ПЛР — більш як 20%; рівень зростання загальної кількості госпіталізованих протягом останніх семи днів — більш як 50%.

Що відомо

  • За добу 5 грудня в Україні зафіксовано 4 478 нових випадків COVID-19 (з них дітей – 429, медпрацівників – 52). Летальних випадків – 239. Минулої доби 70 797 людей вакциновано проти COVID-19. Першу дозу отримали 27 161 людина, повністю імунізовані – 43 636 людей.
  • Міністерство охорони здоров’я із 9 грудня розширить перелік професій, для яких вакцинація проти COVID-19 є обов’язковою.
  • Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що Україна пройшла пік захворюваності на COVID-19.
  • У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що українці можуть дізнатися про забезпечення лікарень засобами для боротьби з COVID-19 онлайн.

Читайте також

Коли можна вакцинуватися після того, як перехворів COVID-19. Відповідь МОЗ

Як хворіють вакциновані та скільки щеплених дійсно потрапляють до лікарень

Чи можна онкохворим вакцинуватись проти COVID-19. Відповідає лікар

Психологічну допомогу після коронавірусу нададуть без направлення сімейного лікаря — НСЗУ

"Японське диво" або як боротися з пандемією коронавірусу успішно

"Омікрон": що відомо про новий штам коронавірусу та чи загрожує він Україні

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок