З початку року в Україні направили до суду 17 проваджень через злочини проти журналістів – МВС

З початку року в Україні направили до суду 17 проваджень через злочини проти журналістів – МВС

З початку року в Україні направили до суду 17 проваджень через злочини проти журналістів – МВС
. Фото: Анна-Вікторія Хорошун/Суспільне

За даними Головного слідчого управління Національної поліції, за дев'ять місяців 2021 року правоохоронці направили до суду 17 кримінальних проваджень у злочинах проти журналістів.

Про це 6 жовтня повідомив департамент комунікації Міністерства внутрішніх справ.

"Станом на 30 вересня поліція розслідує 172 кримінальні провадження (з урахуванням розпочатих справ у минулі роки). Крім того, протягом 2021 року по двом кримінальним правопорушенням особам повідомлено про підозру. Закрито 69 кримінальних правопорушень, досудове розслідування по яких розпочато у 2021 році, та 57 – минулих років. Рішення про закриття погоджено з органами прокуратури", — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Напад на журналістів "Схем" в "Укрексімбанку". Що відомо

За перешкоджання законній професійній діяльності журналістів направили 11 проваджень (в Одеській області – 3, у Києві, Волинській і Дніпропетровській області — по 2, у Львівській та Харківській областях — по 1), за погрозу або насильство щодо журналістів  – 6 (у Полтавській області – 2, у Києві, Житомирській, Львівській та Черкаській областях — по 1).

"Протягом 2021 року Національна поліція зареєструвала 158 кримінальних проваджень, з яких: 113 — перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, 38 — погроза або насильство щодо журналіста, 7 — умисне знищення або пошкодження майна журналіста", — повідомили у міністерстві.

Читайте також: "Ми були бідними, але гордими". Журналісти розповіли про українські ЗМІ за часів Гонгадзе

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок