Уряд виділив 30 мільярдів на компенсації тарифів за комунальні послуги – Шмигаль

Уряд виділив 30 мільярдів на компенсації тарифів за комунальні послуги – Шмигаль

Уряд виділив 30 мільярдів на компенсації тарифів за комунальні послуги – Шмигаль
. УНІАН

Кабінет міністрів виділив 30 мільярдів гривень на компенсації теплокомуненерго за різницю в тарифах на житлово-комунальні послуги.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Уряд виділив понад 30 мільярдів гривень, які будуть перераховані ТЕК для компенсації різниці в тарифах місцевій владі. Заяви про те що уряд залишає когось сам на сам –популістична риторика", – зазначив Шмигаль.

За словами прем'єра, тарифи на газ для населення залишаться незмінними до кінця опалювального сезону, адже для потреб населення буде використовуватися газ зі сховищ.

"Технічна готовність регіонів складає понад 90%, запаси газу в газосховищах перевищили 18,5 мільярда кубометрів. Зараз у нас планомірно йде підготовка до збільшення запасів, вся країна буде с теплом. В травні ми запустили річний продукт для людей, де ціна на газ складає менше 8 грн, до кінця квітня 2022 року ціна залишиться незмінною. У нас стабільна ціна, хоча ціна у Європі на хабах перевищує 25 гривень за кубометр", – повідомив Шмигаль.

Читайте також: "Заплатимо зі своєї кишені". Експерт про рішення уряду компенсувати тепловикам різницю між тарифами

Очільник уряду наголосив, що у місцевої влади немає підстав на підвищення тарифів комунальні послуги.

"Тарифи на тепло і воду незмінні, і ці тарифи встановлює місцева влада. Ми забезпечили всі умови аби підвищення не було. НАК "Нафтогаз" пропонує трирічний контракт по 7,42 за куб на цей опалювальний сезон. У місцевих керівників не має об'єктивних підстав підвищувати ціни на тепло та гарячу воду. Тарифи не повинні зрости відносно попереднього опалювального сезону. Адже вже 70% теплокомуненерго (ТЕК)уклали трирічні контракти з "Нафтогазом", – повідомив Шмигаль.

Що відомо

  • Асоціація міст України звернулася до президента, Кабміну та Верховної ради з питання забезпечення початку опалювального сезону 2021/2022 років. У заяві йдеться, що ціна газу збільшується з 4 до 7,6 грн для населення та з 7 до 20 грн за 1 куб. м для бюджетної сфери плюс вартість розподілу газу та інші витрати. Для збереження тарифів на тогорічному рівні для населення та бюджетної сфери потребуватиме від органів місцевого самоврядування 25 млрд грн.
  • У серпні Національна енергетична компанія "Укренерго" повідомила, що на складах теплоелектростанцій України спостерігається критична ситуація, пов’язана із недостатнім рівнем накопичення вугілля.
  • Міністерство енергетики планує пройти наступні опалювальні сезони автономно від енергосистеми Росії та Білорусі, аби у 2023 році розпочати синхронізацію української енергосистеми з європейською ENTSO-E.
  • З 1 травня в Україні набули чинності нові правила призначення житлових субсидій. Кабмін ухвалив відповідну постанову 14 квітня. В уряді запевнили, що з травня 100% субсидій будуть виплачуватися "живими грошима".
  • Денис Шмигаль заявив, що Україна підготувалася до опалювального сезону на 83 відсотки

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок