Українські ТЕС відстають від графіка накопичення вугілля – Укренерго

Українські ТЕС відстають від графіка накопичення вугілля – Укренерго

Українські ТЕС відстають від графіка накопичення вугілля – Укренерго
. Фото: Facebook/ДТЕК Бурштинська ТЕС

На складах теплоелектростанцій України спостерігається критична ситуація, пов’язана із недостатнім рівнем накопичення вугілля.

Про це повідомляє пресслужба Національної енергетичної компанії "Укренерго"

"Залишається критичною ситуація із накопиченням вугілля на складах ТЕС. Станом на ранок 9 серпня на складах ТЕС знаходиться 783 тисячі тонн вугілля, що на 2,7% менше, ніж на початок попереднього тижня (2 серпня, 805 тисяч тонн)", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Чи виправдані ініціативи РНБО щодо демонополізації енергетики. Пояснює експерт

Як пояснили у компанії, при цьому обсяг антрацитового вугілля на складах ТЕС із 2 серпня зріс на 3,2% до 261 тисячі тонн, а газового – навпаки, зменшився на 5,4% до 522 тисяч тонн.

Також, відповідно до графіка накопичення палива, затвердженого Міністерством енергетики, на складах ТЕС знаходиться на 36,4% менше, ніж має бути на 9 серпня. При цьому на складах теплоелектроцентралей на 9 серпня знаходиться 183 тисячі тонн, що на 0,5% менше, ніж станом на 2 серпня (184 тисячі тонн).

Що відомо

  • За словами прем’єра Дениса Шмигаля, станом на середину липня до опалювального сезону в Україні було підготовлено понад 50% житлових будинків і об’єктів соціально-культурного призначення.
  • Шмигаль повідомив, що станом на кінець червня у підземних газових сховищах України зберігалося вже понад 16 мільярдів кубічних метрів газу, необхідного для проходження опалювального сезону.
  • Міністерство енергетики планує пройти наступні опалювальні сезони автономно від енергосистеми Росії та Білорусі, аби у 2023 році розпочати синхронізацію української енергосистеми з європейською ENTSO-E.
  • З 1 травня в Україні набули чинності нові правила призначення житлових субсидій. Кабмін ухвалив відповідну постанову 14 квітня. В уряді запевнили, що з травня 100% субсидій будуть виплачуватися "живими грошима".
  • У Мінсоцполітики заявили, що в Україні із 1 травня всі субсидії надаються винятково у готівковій формі безпосередньо споживачам.
  • 15 квітня Верховна рада схвалила в цілому законопроєкт № 3364-1д щодо сертифікації оператора системи передачі. Зокрема, цей закон передбачає введення заборони на імпорт електроенергії з Білорусі та Росії, а також проведення сертифікації НЕК "Укренерго".

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок