Фігурантка справи Шеремета Кузьменко планує повернутися на роботу

Фігурантка справи Шеремета Кузьменко планує повернутися на роботу

Фігурантка справи Шеремета Кузьменко планує повернутися на роботу
.

Фігурантка справ про вбивство журналіста Павла Шеремета, кардіохірургиня Юлія Кузьменко планує повернутися на роботу до Центру дитячої кардіології та кардіохірургії.

Як повідомила Кузьменко, наразі процес повернення до роботи тільки почався.

"Я ще тільки заїхала туди поспілкуватися з керівництвом, завтра поїду, буду знати, коли і як правильно оформлюватися. Це все не так швидко", — зазначила лікарка у коментарі Суспільному.

Кузьменко перебувала у СІЗО з 19 грудня 2019 року, а із серпня 2020 — під цілодобовим домашнім арештом. Тепер вона має пройти період адаптації та відновлення навичок.

До звинувачення Кузьменко 17 років працювала кардіохірургом та лікувала дітей з вадами серця. До арешту вона також була завідувачкою відділенням рентгеноангіографії та ендоваскулярної хірургії Центру дитячої кардіології та кардіохірургії.

Що відомо

  • 4 серпня суд змінив Кузьменко запобіжний захід з цілодобового на нічний домашній арешт.
  • Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху машини. Він їхав на ранковий радіоефір своєї програми. До грудня 2019 року у слідства не було жодного офіційного підозрюваного. При цьому розслідування вбивства Шеремета високопосадовці публічно називали "справою честі".
  • 12 грудня 2019 року глава МВС України Арсен Аваков заявив про затримання фігурантів у справі Шеремета – це військовий Сил спеціальних операцій ЗСУ та музикант Андрій Антоненко, лікарка "Охматдиту", волонтерка і дитяча хірургиня Юлія Кузьменко на псевдо "Лиса", а також військова лікарка Яна Дугарь. Слідство припускало, що вибухівку закладала Кузьменко, разом з нею був Антоненко, а Яна Дугарь фотографувала місце розташування камер на мобільний телефон поруч із місцем злочину незадовго до вбивства Шеремета. У ході слідства слідчі змінили підозру Юлії Кузьменко, Андрію Антоненку та Яні Дугарь.
  • Опозиційна організація "Білоруський народний трибунал" і європейське видання EUobserver оприлюднили аудіозаписи, на яких начебто посадовці КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема журналіста Шеремета. За даними журналістів, запис датований 11 квітня 2012 року, а розповсюдив його та надіслав для розслідування в Україну і Брюссель колишній співробітник білоруського спецназу Ігор Макар.
  • У березні 2021 року МВС заявило, що отримало дані про можливих замовників вбивства Шеремета. Тодішній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, що свідчення колишнього білоруського спецпризначенця Ігоря Макара стосувалися ролі можливих замовників вбивства журналіста Павла Шеремета, але розсекречувати їх може лише генеральна прокурорка Ірина Венедиктова.
  • 30 квітня Шевченківський райсуд Києва відпустив обвинуваченого у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка під цілодобовий домашній арешт. Захист Андрія Антоненка не виключає, що клопотатиме про виплату підзахисному компенсації за його утримання в СІЗО.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок