Український фільм "Фортеця Хаджибей" переміг на кінофестивалі в Стамбулі

Український фільм "Фортеця Хаджибей" переміг на кінофестивалі в Стамбулі

Український фільм "Фортеця Хаджибей" переміг на кінофестивалі в Стамбулі
. Кадр з фільму "Фортеця Хаджибей"

Український фільм "Фортеця Хаджибей", який розповідає про часи війни з Османською імперією, переміг на міжнародному кінофестивалі у Туреччині.

Роботу режисера Костянтина Коновальця відзначили у номінації "Найкращий повнометражний фільм" Best Istanbul Film Festival. Про це на своїй сторінці повідомила пресслужба Одеської кіностудії.

"Фортеця Хаджибей" – це повнометражний художній фільм українсько-грузинсько-турецького співробітництва.

За сюжетом, козак Андрій має передати важливу інформацію у Стамбул. Для цього йому треба визволити з темниці батька своєї коханої – турецької красуні Фатіми. Молоді люди наважуються на ризиковану операцію.

Режисер фільму – Костянтин Коновалов. У ролях: Олександр Соколов, Дерен Талу, Іраклій Маруашвілі, Катерина Шевченко, Юрдаер Окур, Олег Симоненко, Георгій Делієв.

Що відомо

  • Картину знімали 2019 року у Білгород-Дністровській фортеці, павільйонах Одеської кіностудії та на морському узбережжі.
  • У зйомках брав участь Запорізький козацький кінний театр. Каскадери навчали акторів їзди верхи, фехтуванню, сценічному бою. Бойову хореографію розробляли для кожного персонажа індивідуально.
  • Частини костюмів надала кіностудія імені Довженко, а вбрання яничарського війська та реквізитну зброю турецькі партнери.
  • До масових сцен залучено близько 150 людей.
  • У фільмі можна побачити справжню реконструйовану козацьку Чайку з Білгород-Дністровського.
  • Фатіму зіграла турецька фотомодель Дерен Талу, а її батька Ахмет-пашу – відомий турецький актор Юрдаем Окур.
На початок