Документальний фільм "Україна за кадром" відібрали до участі на кіноринку Agora Docs

Документальний фільм "Україна за кадром" відібрали до участі на кіноринку Agora Docs

Документальний фільм "Україна за кадром" відібрали до участі на кіноринку Agora Docs
. Лук'ян Галкін

"Україна за кадром" режисера Владислава Васильченка відібрано до участі в кіноринку Agora Docs 23-го Фестивалю документального кіно в Салоніках. Про це повідомляє преслужбжа Держкіно.

З 25 червня по 4 липня в місті Салоніки (Греція) відбудеться Agora Docs – один із найважливіших кіноринків країн Південно-Східної Європи, Середземномор'я та Близького Сходу.

"Для мене участь проєкту в Agora Docs In Progress — це можливість прокомунікувати історію про найдивніші міста України в професійну площину східноєвропейської документалістики. Робота з проблематикою доль героїв та їхніх міст як з темою, що винесена за рамки середовища, є вкрай важливою для роботи над фільмом на даному етапі", – розповідає режисер стрічки Владислав Васильченко, також відомий за документальним фільмом "Хрест перший. Блокпост під Волновахою".

"Україна за кадром" стала одним із 10 кінопроєктів на стадії завершення виробництва, які було відібрано до участі в секції Agora Docs In Progress. Фільм складається з новел, що об'єднані темою так званих міст-привидів та їхніх мешканців, які не полишають мрії про краще майбутнє навіть серед цілковитої руїни та готові їх втілювати своїми руками.

Продюсери картини – Олександра Костіна і Лук’ян Галкін, який виступив також автором сценарію картини, виробництво – компанія Bosonfilm за підтримки Держкіно.

"Участь в Agora Docs In Progress для мене вкрай важлива, оскільки це маркер того, що історія, яку розповідаємо в "Україна за кадром", є універсальною для Східної Європи, хоча й побудована на суто локальному матеріалі", – розповів креативний продюсер і автор сценарію фільму Лук'ян Галкін.

Читайте також

Фільм Катерини Горностай “Стоп-Земля” отримав нагороду 71-го Берлінале

Українське поетичне кіно, або Чому "Вавилон XX" Івана Миколайчука став культовим

Фільм про матерів українських воїнів отримав одразу три нагороди Нью-Йоркського кінофестивалю

На початок