Суд закрив адмінпровадження проти Тупицького. Адвокат прокоментував

Суд закрив адмінпровадження проти Тупицького. Адвокат прокоментував

Ексклюзивно
Суд закрив адмінпровадження проти Тупицького. Адвокат прокоментував
. Фото: УНІАН

Голосіївський районний суд Києва закрив провадження щодо притягнення до адміністративної відповідальності ексочільника Конституційного суду Олександра Тупицького. Захист Тупицького повідомив, що задоволений таким рішенням.

Про це у коментарі Суспільному розповів адвокат Тупицького Олександр Телешецький.

"Суд закрив провадження у справах про адміністративні правопорушення, пов’язані із корупцією. НАЗК склало три протоколи і направило до суду для розгляду по суті щодо вчинення Олександром Миколайовичем (Тупицьким – ред.) трьох різних адміністративних правопорушень, які позиціонуються, як пов’язані із корупцією", – зазначив він.

За словами адвоката, суд закрив справи через брак доказів вчинення правопорушень.

"Суд, розглянувши ці три справи, не знайшов підтвердження того, що ці адміністративні правопорушення вчинені. І фактично закрив провадження у цих справах", – пояснив Телешецький.

Як зазначив адвокат, Тупицький та його захист задоволені рішенням суду.

"Звичайно, ми задоволені таким рішенням, оскільки воно є законним, обґрунтованим, на нашу думку. Якісь інші дії вчиняти не плануємо", додав він.

За словами Телешецького, рішення Голосіївського райсуду є остаточним і оскарженню не підлягає.

Що відомо

  • 28 грудня голову Конституційного суду Олександра Тупицького викликали до Офісу генпрокурора для вручення підозри у кримінальному провадженні. Тупицький на виклик не з'явився. Через це Офіс Генпрокурора зробив подання до президента щодо відсторонення Тупицького від посади очільника КСУ.
  • 29 грудня президент Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення голови КСУ Олександра Тупицького на два місяці. Згодом Конституційний суд оприлюднив заяву, в якій назвав це рішення неконституційним і заявив, що Тупицький продовжить працювати на посаді.
  • 19 січня працівники Управління державної охорони не допустили Тупицького до приміщення суду та робочого кабінету. Тупицький написав заяву до поліції через перешкоджання виконанню ним своїх службових обов’язків. Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру Тупицькому.
  • Тупицький не зміг оскаржити у Верховному суді указ Зеленського про відсторонення його від посади.
  • 2 березня Національне агентство із запобігання корупції подало до суду протоколи на голову КСУ Олександра Тупицького через конфлікт інтересів у справі е-декларацій.
  • 26 березня голова НАЗК склав новий адмінпротокол щодо відстороненого судді КСУ Тупицького через його втручання у розклад засідань КСУ.
  • 27 березня президент Зеленський скасував укази експрезидента Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями Конституційного Суду України.
  • Повідомлялось, що Верховний суд розгляне скаргу щодо указу Зеленського, яким той скасував призначення Тупицького та Олександра Касмініна суддями Конституційного суду.
  • 12 травня Печерський районний суд відклав засідання щодо Тупицького до 19 травня, бо суддя не зміг прийти через те, що перебуває в клініці щелепно-лицевої хірургії.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок