На Кіровоградщині для участі в ЗНО зареєструвалися понад 8 тисяч учасників

На Кіровоградщині для участі в ЗНО зареєструвалися понад 8 тисяч учасників

На Кіровоградщині для участі в ЗНО зареєструвалися понад 8 тисяч учасників
. Суспільне: Кропивницький

В Кіровоградській області для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні зареєструвалися 8 тисяч 126 учасників. Про це Суспільному розповів директор Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти Анатолій Анісімов.

За його словами, найбільш популярними предметами, крім української мови, літератури та математики, які є обов’язковими, на першому місці історія України, біологія, географія і англійська мова.

Історію України обрали 6 тисяч 800 учасників, географію 3 тисячі, біологію 3 тисячі 300. Найменше зареєструвалися на французьку, німецьку та іспанську мови.

"На французьку та іспанську зареєструвалися по троє людей, на німецьку мову 33-и учасники".

Пробне ЗНО відбудеться 10 квітня

10 квітня відбудеться пробне зовнішнє незалежне оцінювання. На пробне ЗНО в області зареєструвалися три тисячі учасників. 10 квітня на Кіровоградщині працюватимуть 17 пунктів пробного тестування. Як і минулого року, буде організована робота сервісу визначення результатів за шкалою 100-200 балів та один предмет 12 балів. Діти зможуть пройти тестування з одного предмету, який вони обрали на реєстрації.

"Якщо учасники захочуть перевірити свої знання з інших предметів, вони можуть замовити персонально на свою сторінку зошити, які їм потрібні в електронному вигляді. Заповнити бланки з відповідями треба до 14 квітня, потім вони отримають результати і будуть мати приблизну уяву, як вони готові до того чи іншого предмету".

Основна сесія ЗНО

Основна сесія ЗНО починається 21 травня, завершується 16 червня. Всі, хто зареєструвався, отримали сертифікати на руки. До 30 квітня на персональних сторінках учасників будуть розміщенні запрошення-перепустки. У них вказано на який пункт тестування треба прийти. "У нас буде дуже жорстка система дисципліни. Ніяких спізнень на ЗНО не допускається, визначте, як ви будете добиратисz до пунктів. На будь-який предмет тестування розпочинається об 11:00 годині, допуск о 10:15, тобто прийти треба не пізніше 10:30", - сказав Анатолій Анісімов.

Усіх учасників оглянуть та виміряють їм температуру. Потім їм треба буде знайти себе у списках та аудиторію. З собою обов’язково мати захисну маску.

На Кіровоградщині для участі в ЗНО зареєструвалися понад 8 тисяч учасників
На Кіровоградщині для участі в ЗНО зареєструвалися понад 8 тисяч учасників. Уніан

Три основні документи

На ЗНО потрібно мати три основні документи - це паспорт, сертифікат, його ламінувати не треба, бо у ньому робиться відмітка про перебування на пункті тестування. І запрошення-перепустка, яку необхідно самостійно роздрукувати зі сторінки регіонального центру оцінювання якості освіти. Документи мають бути оригіналами, з копією не пропускатимуть.

За словами Анатолія Анісімова, на даний час з департаментом освіти облдержадміністрації ще погоджують кількість пунктів тестування, орієнтовно їх має бути більше 40. "Наприклад, у Кропивницькому буде лише один пункт тестування з іспанської, німецької та французької мов. Також з хімії, на неї зареєструвалися 297 осіб, два пункти з фізики. Інші пункти тестування будуть розміщенні у Світловодську, Олександрії, Голованівську та Новоукраїнці".

Найбільше пунктів тестування буде з математики та української мови.

Нововведення по ЗНО-2021

Цього року обов’язковим предметом на ЗНО є математика. Окремий предмет українська мова і українська мова та література. Час виконання завдань з цих предметів складає 210 хвилин, більше трьох годин. На всі інші предмети - 150 хвилин.

На Кіровоградщині для участі в ЗНО 8 людей замовили особливі умови. "Це ті, які потребують спеціальних умов за медичними показниками – учасники з вадами слуху, які користуються слуховими апаратами та пересуваються на інвалідних візках".

38 людям у реєстрації на ЗНО відмовили. Це пов’язано з тим, що вони належним чином не оформили документи і відмовилися їх заново подавати.

Додаткова сесія ЗНО відбудеться з 29 червня по 16 липня

Анатолій Анісімов розповів, що за окремим графіком буде проводитись додаткова сесія ЗНО – з 29 червня по 16 липня. У ній взяти участь можуть ті, які з поважних причин не прийшли на зовнішнє незалежне оцінювання – хворіли, були на змаганнях, у відрядженні чи у зоні бойових дій. "У травні у цих людей буде можливість зареєструватися. Таке ж право отримати ті люди, які через карантинні обмеження не змогли зібрати повний пакет документів".

Реєстрація на ЗНО безкоштовна, платним є пробне зовнішнє незалежне оцінювання – в цьому році це 225 грн.

Зареєстрований учасник може обрати на ЗНО максимум 5 предметів. Основним джерелом для підготовки є сайт оцінювання якості освіти Одеського регіонального центру, або інших центрів, їх в Україні 9. Можна користуватися підручниками, які схвалені міністерством освіти.

На початок