Театр імені Франка показав фото з репетиції "Пера Ґюнта"

Театр імені Франка показав фото з репетиції "Пера Ґюнта"

Театр імені Франка показав фото з репетиції "Пера Ґюнта"
. Театр імені Франка

Прем'єра вистави відбудеться 15 та 16 квітня. Режисер-постановник — Іван Уривський. Головну роль будуть виконувати Остап Ступка та Олександр Форманчук.

П'єса "Пер Ґюнт" Генріка Ібсена була написана ще у 1867 році, але на драматичній сцені Києва її презентують вперше. Раніше були поставлені лише хореографічна та концертна версія.

В інтерв'ю виданню "Київ концертно-театральний" режисер Іван Уривський розповів, що на початку репетицій персонаж Пера Ґюнта викликав у нього більше негативні відчуття, але тепер він йому щиро співчуває.

Фото з репетиції "Пер Ґюнта"
Фото з репетиції "Пер Ґюнта". Театр імені Франка

На думку митця, ця "маленька людина" завжди хвилюватиме Театр у своїх блуканнях на межі реальності та ірреальності. У деяких театрознавців є відчуття, що Пер Ґюнт ніби десь і в чомусь перетинається з Гамлетом, зокрема, у своїх монологах, у деяких загадкових імпульсних вчинках, у тій же історії з втраченим Батьком. Звісно, герой Ібсена не рухається шляхом Гамлета, та однак їхні Всесвіти у великому Театрі Життя десь таки перетинаються.

Олександр Форманчук у ролі Пера Ґюнта
Олександр Форманчук у ролі Пера Ґюнта. Театр імені Франка

На головну роль Іван Уривський залучив двох акторів — Остапа Ступку та Олександра Форманчука. Якщо Генрік Ібсен передбачає три вікових етапи Пера Ґюнта, то у постановці театру імені Франка зупинилися на "середньому віці" як на епіцентрі, екваторі його життя.

Роль Озе, матері Пера Ґюнта, будуть виконувати Ольга Сумська та Олена Хохлаткіна. Також у виставі залучені Анжеліка Савченко, Світлана Косолапова, Ірина Дорошенко, Людмила Смородіна.

Що відомо

"Пер Ґюнт" — п'єса норвезького письменника Генріха Ібсена у п'яти діях. У творі розповідається про звичайного сільського хлопця Пера Ґюнта, який мріє знову стати багатим — його батько пропив усі гроші. Протягом свого життя він був оголошеним поза законом у Норвегії, попрацював работорговцем у США та бізнесменом у Марокко, поблукав пустелею, став вождем бедуїнів та пророком, опинився в лікарні для психічнохворих в Каїрі і, врешті-решт, повернувся до рідного дому та коханої, але вже сліпої від горя Сольвейг.

Читайте також

Володимир Петренко: "Віримо!" — не тільки назва театру, це його "конституція"

"Це очищення, катарсис". Акторка Франківського драмтеатру про гастролі на Сході і в Чорнобилі

Режисер Дмитро Захоженко: "Не розумію, чому вихід актора зі словами "Я – Гамлет", має мене вражати"

На початок