Поблизу Старогнатівки український військовий отримав смертельне поранення — штаб ООС

Поблизу Старогнатівки український військовий отримав смертельне поранення — штаб ООС

Поблизу Старогнатівки український військовий отримав смертельне поранення — штаб ООС
.

10 березня російські окупанти вісім разів відкривали вогонь. Внаслідок обстрілу бойовиків поблизу Старогнатівки один український захисник загинув.

Про це повідомляє штаб ООС у ранковому зведенні.

Поблизу Старогнатівки окупанти відкрили вогонь зі стрілецької зброї.

"Внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав важке поранення. Воїну оперативно було надано медичну допомогу та, на жаль, врятувати його життя не вдалося", - розказали у штабі.

Українські військові відкрили вогонь у відповідь.

Також російські окупанти стріляли з гранатометів та великокаліберних кулеметів поблизу Південного, Троїцького, Авдіївки, Ломакиного, Красногорівки, Мар'їнки та Водяного, що на Приазов'ї.

Також 10 березня зафіксували проведення інженерних робіт з обладнання позицій окупантів у районі населеного пункту Калинове.

Від початку 11 березня обстрілів з боку бойовиків не зафіксували.

Що відомо

  • Бойовики самоназваної "ДНР" уранці 3 березня заявили, що отримали дозвіл на ведення "упереджувального вогню на знищення". Про це йдеться у заяві на підконтрольному бойовикам сайті так званої народної міліції "ДНР". Водночас у штабі Операції об'єднаних сил Суспільному повідомили, що дотримуються режиму припинення вогню.
  • Генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що обстріли на фронті активізувались після рішень РНБО про санкції за фінансування тероризму.
  • 19 лютого Рада національної безпеки і оборони ухвалила санкції на три роки проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб. До списку, зокрема, потрапили голова політради ОПЗЖ Віктор Медведчук та його дружина, телеведуча Оксана Марченко. Санкції були введені за фінансування тероризму.
  • У СБУ заявили, що рішення РНБО про введення нових санкцій ґрунтується на матеріалах розслідувань спецслужби.
На початок