Обстріли на фронті активізувались після рішень РНБО – Хомчак

Обстріли на фронті активізувались після рішень РНБО – Хомчак

Обстріли на фронті активізувались після рішень РНБО – Хомчак
. Original

Російські окупанти активізували обстріли українських позицій після рішень РНБО про накладання санкцій.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак.

Військовослужбовці ЗСУ дотримуються умов всеосяжного припинення вогню. Водночас незаконні збройні формування РФ не виконують ці умови.

"Обстріли активізуються як правило або під час засідання ТКГ. А зараз ми спостерігаємо, після рішень ради РНБО щодо накладення санкцій на відповідних осіб або фірми", – розказав Хомчак.

Що відомо

  • 22 лютого російські окупанти відкрили вогонь з гранатометів в районі шахти "Бутівка". Один український військовий загинув, ще один отримав поранення.
  • 19 лютого Рада національної безпеки і оборони ухвалила санкції на три роки проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб. До списку, зокрема, потрапили голова політради ОПЗЖ Віктор Медведчук та його дружина, телеведуча Оксана Марченко. Санкції були введені за фінансування тероризму.
  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти нардепа від "Опозиційної платформи — За життя" Тараса Козака. Також під санкції потрапили канали "112-Україна", ZIK та NewsOne.
  • Фракція "Опозиційна платформа - За життя" назвала антиконституційними санкції проти голови політради партії Віктора Медведчука і його дружини.
  • У СБУ заявили, що рішення РНБО про введення нових санкцій ґрунтується на матеріалах розслідувань спецслужби.
На початок