Катастрофа літака МАУ: Україна передала Ірану зауваження до технічного звіту

Катастрофа літака МАУ: Україна передала Ірану зауваження до технічного звіту

Катастрофа літака МАУ: Україна передала Ірану зауваження до технічного звіту
. AP

Україна передала Ірану свої зауваження до проєкту фінального технічного звіту щодо катастрофи літака МАУ Boeing 737, яка сталася під Тегераном у січні 2020 року.

Про це повідомив у Facebook заступник міністра зовнішніх справ Євген Єнін.

Відповідний проєкт звіту технічного розслідування Україна отримала від іранської сторони наприкінці грудня. За словами Єніна, українські фахівці зробили відповідні зауваження, однак їхній зміст не розголошується.

Читайте також: "Вони любили небо і свою роботу. Українці, які загинули під час авіакатастрофи в Ірані"

"Зважаючи на вимоги Додатку 13 Чиказької конвенції ці зауваження наразі є конфіденційними", — написав заступник міністра.

Він також висловив сподівання, що Іран у повному обсязі врахує зауваження України та доопрацює текст фінального звіту. Водночас Єнін наголосив, що Україна у повному обсязі виконала свої зобов’язання у розслідуванні катастрофи.

Що відомо

  • У лютому військова прокуратура Ірану завершила кримінальне розслідування катастрофи літака МАУ. Водночас у МЗС України повідомили, що досі не знають імен причетних до збиття літака.
  • Спеціальна доповідачка Організації об'єднаних націй з питань позасудових страт Аньєс Калламар у Женеві заявила, що Іран навмисно приховує обставини авіакатастрофи літака авіакомпанії МАУ, який збили у січні 2020 року.
  • 8 січня 2020 року літак Boeing-737, який належить "Міжнародним авіалініям України", розбився незабаром після зльоту з Тегерана. Він летів до Києва. За офіційною інформацією, на борту перебувало 167 пасажирів та 9 членів екіпажу.
  • Президент Володимир Зеленський висловив співчуття родинам загиблих у катастрофі літака МАУ в Ірані.
  • З'явився список загиблих в авіакатастрофі літака Boeing-737, який летів з Тегерана до Києва. Серед них 11 громадян України, з яких 9 — члени екіпажу і двоє пасажирів.
  • В авіакомпанії МАУ заявили, що літак Boeing-737, який зазнав катастрофи в Тегерані, був новим, зауважень до його технічної частини не було і він проходив перевірку 6 січня.
  • Державіаслужба заборонила українським авіакомпаніям перельоти над повітряним простором Ірану до з'ясування причин катастрофи і планує позапланову перевірку МАУ.
На початок