Під час пожежі в обласній інфекційній лікарні Запоріжжя загинула лікарка із Кропивницького

Під час пожежі в обласній інфекційній лікарні Запоріжжя загинула лікарка із Кропивницького

Під час пожежі в обласній інфекційній лікарні Запоріжжя загинула лікарка із Кропивницького
. Ольга Глива

Під час пожежі в обласній інфекційній лікарні міста Запоріжжя загинула лікарка родом із Кропивницького. Про це розповів голова Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Назаренко.

В pеанімаційному боксі COVID-відділення загинули тpоє пацієнток та анестезіолог. Жінкам було 91, 76 та 64 pоки, лікаpці – 26. Всі хвоpі пеpебували під апаpатами штучної вентиляції легень.

Рятувальників про пожежу повідомили о 23:25 години 3 січня. Горів перший поверх одиного з корпусів обласної інфекційної лікарні. Загасили пожежу о 00:19 годині 4 лютого, розповів керівник управління ДСНС в Запорізькій області Олексій Дунаєв. Гасили пожежу 60 рятувальників.

Під час ліквідації пожежі врятували 8 людей. Їх направили в інші лікарні міста.

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух розповів, в приміщенні, де стався вибух і пожежа, не було протипожежної сигналізації та вогнегасників. За фактом пожежі в поліції розпочали розслідування за статтею "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки".

Що відомо

  • Лікарка-анестезіолог Ольга Гліва родом з Кропивницького. Закінчила Запорізький державний медичний університет. "Медицина була її покликанням: Ольга Сергіївна з відзнакою закінчила Запорізький державний медичний університет, блискуче навчалася в інтернатурі, яку закінчила у 2020 році. Попереду було ціле життя, яке молода лікар-анестезіолог планувала присвятити порятунку пацієнтів. Ольга Сергіївна сповна виконала свою місію на цій Землі - до останньої своєї хвилини намагалася рятувати життя своїх пацієнтів". Таке повідомлення опублікували на сайті Запорізького медичного університету. 16 грудня їй виповнилося 26 років.
  • ЇЇ подруга Летиція Курята розповіла: "Ми були знайомі три роки, але тісно спілкувалися лише крайні пів року. Оля завжди була щирою, багато посміхалась і по-дитячому раділа життю. Не дивлячись на серйозну професію, вона любила свою роботу і те, що робила. Принаймні так говорила. Вона була прекрасною людиною. І свідомою. І це мені дуже подобалось у ній. Світла пам‘ять".
  • "Олі назавжди 26", - друзі про лікарку, яка загинула під час пожежі в інфекційній лікарні
  • У Запоріжжі горіла будівля обласної інфекційної лікарні. Чотири людини загинули
  • Пожежа в інфекційній лікарні: до Запоріжжя вилетів очільник МОЗ. Президент висловив співчуття
  • На Запоріжжі оголосили День жалоби за загиблими в інфекційній лікарні
  • Голова уряду доручив розслідувати причини пожежі в лікарні Запоріжжя. У ВООЗ висловили співчуття
На початок