Мінкульт вніс п'ятьох російських артистів до списку тих, хто загрожує нацбезпеці. Хто у переліку

Мінкульт вніс п'ятьох російських артистів до списку тих, хто загрожує нацбезпеці. Хто у переліку

Мінкульт вніс п'ятьох російських артистів до списку тих, хто загрожує нацбезпеці. Хто у переліку
. instagram

29 січня пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики повідомила про внесення п'ятьох російських артистів до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці.

У повідомленні вказано, що 18 січня до Міністерства надійшли листи СБУ щодо включення до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці – громадян РФ Ольги Кормухіної, Ольги Засульскої, Ігоря Саруханова, Дениса Клявера та Марка Тишмана. Відповідними наказами МКІП російських артистів було включено до переліку.

У пресслужбі нагадали, що процедура здійснюється автоматично, адже згідно з чинним законодавством повноваженнями вирішувати "включати" чи "не включати" до списків МКІП не наділено.

  • Ольга Кормухіна – радянська та російська співачка, заслужена артистка Росії. У 2014 році виступала на закритті зимової олімпіади в Сочі. Проводила концерти на території окупованого Криму, причому проникла вона туди незаконно, порушивши кордон з Україною. Коментуючи внесення себе до "чорного списку", сказала, що нормальному працівнику культури цим треба пишатися.
  • Ольга Засульска – російська співачка українського походження, авторка пісень, більш відома під сценічним псевдонімом Лоя. На сайті "Миротворець" вказана як "пособник проросійських терористичних організацій".
  • Ігор Саруханов – радянський і російський співак, гітарист. Член "Союза писателей России", "Союза композиторов России". Коллишній музикант гурту "Цвєти". У 2019 році приїжджав з музичним концертом на тимчасово окуповану територію Донбасу – брав участь у пропагандистських заходах Росії (країна-агресор) проти України.
  • Денис Клявер – російський співак, музикант, актор і композитор, колишній учасник музичного гурту "Чай вдвоем". Син актора і ведучого телепередачі "Городок" Іллі Олейнікова. Виступав на пропагандистських заходах терористичної організації ДНР разом зі співачкою Лолітою.
  • Марк Тишман – російський співак, композитор і телеведучий. Двічі виступав на концертах у так званих "ДНР" і "ЛНР" – восени 2017 року і у квітні 2018 року.

Що відомо

  • 20 листопада Мінкульт вніс російського музиканта та продюсера Максима Фадєєва до переліку осіб, що створюють загрозу нацбезпеці. Також 26 жовтня до цього переліку було внесено росіянина Трубінера.
  • Російському рок-музиканту й актору Петру Мамонову на три роки заборонили в'їзд до України.
  • 22 грудня Мінкульт вніс російського актора та продюсера Олексія Гуськова до переліку осіб, що створюють загрозу нацбезпеці.
  • Міністерство культури та інформаційної політики долучило 157 людей до списку осіб, що створюють загрозу національній безпеці. Серед них не тільки громадяни Росії, а й інших країн: кінорежисери Емір Кустуріца, Мікеле Плачідо і соліст групи Limp Bizkit Фред Дерст.
  • 25 січня Мінкультури внесло російських співачок Альону Апіну та Юлію Глєбову (Беретту) до переліку осіб, що створюють загрозу нацбезпеці.
  • Солісту білоруського гурту "Песняры" Валерію Дайнеку на три роки заборонили в'їзд до України через незаконне відвідування тимчасово окупованого Криму.
На початок