Легка атлетика: чемпіонат світу
Легка атлетика: чемпіонат світу
"Побачила наш прапор і подумала, що хочу додому". Магучіх присвятила "срібло" чемпіонату світу Україні та її захисникам

"Побачила наш прапор і подумала, що хочу додому". Магучіх присвятила "срібло" чемпіонату світу Україні та її захисникам

Ексклюзивно
"Побачила наш прапор і подумала, що хочу додому". Магучіх присвятила "срібло" чемпіонату світу Україні та її захисникам
. AP Photo/Gregory Bull

Олімпійська й світова призерка поділилася емоціями від виступу та зізналася, що скучила за домом і тим, як її зустрічали після змагань у минулому, – ексклюзивно для Суспільне Спорт.

Лідерка збірної України зі стрибків у висоту Ярослава Магучіх розповіла, що для неї означав чемпіонат світу-2022 з легкої атлетики, що триває в американському Юджині, та кому присвячує свою срібну нагороду.

Пряма трансляція чемпіонату світу – ексклюзивно на сайті Суспільне Спорт. Дивіться трансляції наживо – тут.

У фіналі чемпіонату світу-2022 Магучіх здобула друге поспіль "срібло" такого рівня. Спортсменка зупинилася на планці 2.02 метра, як і нова чемпіонка, австралійка Елеонор Паттерсон, проте поступилася їй за спробами, адже подолала попередню, 2-метрову, позначку лише з другого разу.

Читайте також: Ярослава Магучіх – віцечемпіонка світу зі стрибків у висоту! Це друга медаль України на ЧС-2022

Що сказала Магучіх після фіналу

  • Про враження від змагань та тугу за домом

"Я насолоджувалася цими змаганнями. Отримала задоволення від стрибків і змогла абстрагуватися від усього негативу. І коли я вже отримала медаль на п’єдесталі та побачила наш прапор угорі, подумала, що дуже хочу повернутися додому, як це було завжди раніше. Після змагань ти прилітаєш в аеропорт, тебе зустрічають родичі, журналісти, і цього мені зараз також хочеться. Я вірю, що це скоро буде. Але поки що продовжуємо тренуватися, виступати й показувати хороші результати".

Читайте також: "Маємо постійно казати, що український народ сильний". Ярослава Магучіх – про друге поспіль "срібло" на чемпіонаті світу
  • Про повернення глядачів на трибуни

"Звичайно, я дуже рада, адже всі спортсмени дуже сумували за цим. Навіть на Олімпійських іграх не було глядачів, і це було дуже незвично: змагатися, коли на трибунах сидять буквально пару тренерів. І зараз тут такий натовп глядачів, які підтримують всіх спортсменів. Це дуже круто".

  • Про те, кому присвячує свою медаль
"Насправді ти стрибаєш не лише для себе, а й для людей. Я завжди кажу, що мої перемоги – це для нашого українського народу, ця моя медаль – для всіх українців, для всіх солдатів, для всієї України".

Що відомо

  • Україна на третьому чемпіонаті світу поспіль здобула медаль у жіночих стрибках у висоту: втретє це – "срібло".
  • Медаль Магучіх – друга для України на цьому чемпіонаті світу: після "бронзи" Андрія Проценка, також у стрибках у висоту.
  • Для Магучіх це п'ята медаль на великих міжнародних стартах. У її активі – "золото" чемпіонату Європи й світу в приміщенні, два "срібла" на чемпіонаті світу та "бронза" Олімпіади-2020.
  • На цьому ж чемпіонаті світу інша українка Ірина Геращенко, як і на Олімпійських іграх-2020, фінішувала за крок до п'єдесталу: четвертою.
Читайте також: "Підтримка доводить до сліз. Увесь світ разом із тобою, крім сусідів". Стрибунка Геращенко – про рекордний виступ на ЧС
На початок