За добу на Запоріжжі від COVID-19 вакцинувалися понад три тисячі мешканців регіону

За добу на Запоріжжі від COVID-19 вакцинувалися понад три тисячі мешканців регіону

За добу на Запоріжжі від COVID-19 вакцинувалися понад три тисячі мешканців регіону
. Unsplash

За добу 10 лютого у Запорізькій області проти COVID-19 вакцинувалися 3 146 людей.

Про це повідомляє Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Першу дозу отримали 902 мешканець області, закінчили вакцинацію (отримали другу дозу) — 1 425. Бустерною дозою щепилися 860 людей.

Всього, з початку вакцинальної кампанії, станом на 11 лютого вакцинувалися 616 572 мешканців області. Отримали два щеплення та закінчили вакцинацію – 581 112 з них, що складає 35,3% від загальної кількості населення області (станом на 1 листопада 2021 року, як повідомляє управління статистики в Запорізькій області, кількість мешканців області становила 1 645 327).

Читайте також: Кому потрібна бустерна доза і чому вакциновані хворіють на "Омікрон" — коментар лікаря-імунолога

Для вакцинації в області використовуються чотири вакцини проти коронавірусної хвороби: CoronaVac, Comirnaty від Pfizer, AstraZeneca та Moderna.

Нагадуємо, що у Запоріжжі щоденно працюють пункти вакцинації від COVID-19 на базі медичних закладів, у торговельних центрах міста, на залізничному вокзалі "Запоріжжя-1".

Що відомо

  • Якщо в "Дії" не підтягується COVID-сертифікат після щеплення бустерною дозою потрібно надіслати новий запит на порталі чи в застосунку. Зробити це можна в перший же день введення дози вакцини проти COVID-19, пояснює пресцентр Міністерства охорони здоров'я.
  • В Україні 7 лютого набула чинності постанова Кабінету міністрів, яка розширює дію державної програми "єПідтримка" на підлітків віком від 14 років, вакцинованих проти COVID-19. Відповідний документ оприлюднений на сайті уряду.
  • Міністерство охорони здоров’я скоротило тривалість амбулаторно-поліклінічного та стаціонарного лікування COVID-19. Раніше пацієнт мав перебувати на лікуванні 10 днів. Повторне тестування також проводилося не раніше ніж через 10 днів від часу появи симптомів чи першого позитивного тесту. Відтепер повторне тестування на можна проводити через 5 днів від дати появи симптомів або отримання позитивного результату ПЛР-тесту.

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок