Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Команду треба втримати до Олімпіади". Юрай Санітра - про "бронзу" України в жіночій естафеті

"Команду треба втримати до Олімпіади". Юрай Санітра - про "бронзу" України в жіночій естафеті

Ексклюзивно
"Команду треба втримати до Олімпіади". Юрай Санітра - про "бронзу" України в жіночій естафеті
. Євгеній Каранов

Ексклюзивний коментар Юрая Санітри для Суспільне Спорт.

Збірна України виграла першу медаль на чемпіонаті світу з біатлону в жіночій естафетній гонці. Команда у складі Анастасії Меркушиної, Юлії Джими, Дар'ї Блашко та Олени Підгрушної фінішувала на третьому місці.

Дивіться повне відео жіночої естафети

Це перша медаль для жіночої естафети у цьому сезоні. І також третя "бронза" поспіль на чемпіонатах світу в естафетах.

Головний тренер Юрай Санітра одразу після фінішу поспілкувався з Суспільне Спорт. У цьому коментарі є те, що увійшло в телевізійний ефір, а також ексклюзивні слова тренера.

  • Оцінка гонки та важливість для команди Джими

"Шкода, що уже немаю чорного волосся на голові, а то знову посивів би. Дуже хороший старт у естафеті: багато хто не довіряв складу, але це була найсильніша четвірка, яку маємо в Поклюці. Усі відпрацювали на максимумі. Ми були постійно в контакті, і нарешті виграли медаль.

Скажу, що зараз виграти медаль значно складніше, ніж кілька років тому: конкуренція непроста. Але ми впоралися.

Думаю, правильно, що Юлія знайшла в собі енергію та психологічний запас [для старту в естафеті]. Було складно, але вона терпіла та зробила усе для команди. Вони для мене - героїні. А для мене справжня мотивація - старт чоловічої естафети, уже після цього сезону будемо готуватися до Олімпіади в Пекіні".

  • Емоції після гонки

"Вдячний їм за те, що розуміють мене. Зі мною теж непросто працювати, бо маю принципи, за якими завжди працюю. Зараз багато емоцій, можна було б сказати усе найкраще, що було. Звісно, були перешкоди до цієї медалі, але команда показала, що ще має моральну силу, рівень - цю команду треба ще втримати до Олімпіади".

  • Етап від Підгрушої та фінішне коло Блашко

"Олена не відпустила. Франциска Пройсс трохи краще була на цій рівнині перед спуском. Перед стадіоном вона без палок почала кататися, мала кращий прокат на лижах. А потім додала швидкість: уже на фінішній прямій з-за спини випередила Підгрушну.

Щодо Дар'ї, то вона зараз пітвердила правильність нашого вибору, що не поставили її на індивідуальну гонку. Упевнений, що було б ще гірше на останньому колі [якби вона бігла 15-кілометрову]. Вона впоралася на стрільбі, зробила те, що треба, трохи тільки не вистачило сил на фініші. Але вона теж виконала свою роль, без претензій.

  • Очікування від чоловічої гонки

"По цьому сезону чоловіки не хочуть бути гіршими, ніж жінки. Будемо чекати на їх старт. Але чоловікам буде ще складніше, і треба, щоб настрій був хорошим. І траса не буде такою слизькою, як у жінок. Я вірю у хлопців, вірю у цей вибраний склад. Буду радий, якщо будемо боротися за медаль до останнього, як у жіночій гонці".

На початок