Людмила та Надія Кіченок здолали перших сіяних і вперше в кар'єрі вийшли у фінал турніру WTA на ґрунті

Людмила та Надія Кіченок здолали перших сіяних і вперше в кар'єрі вийшли у фінал турніру WTA на ґрунті

Людмила та Надія Кіченок на турнірі у Чарлстоні
Людмила та Надія Кіченок на турнірі у Чарлстоні. Getty Images/Elsa

Як зіграли українки.

Надія та Людмила Кіченок вийшли у фінал парних змагань WTA 500 в американському Чарлстоні. Український тандем здобув третю перемогу на турнірі, вибивши зі змагань лідерок посіву – американку Ніколь Меліхар та австралійку Еллен Перес.

У парі сестри Кіченок грають вперше з серпня 2023 року. Тоді українські тенісистки поступились у першому ж колі турніру в Клівленді. Українки зіграють свій восьмий спільний фінал на рівні WTA, де боротимуться за п’ятий титул.

У першому колі українки в трьох сетах здолали американку Софі Ченг і китаянку Сюй Їфань. В 1/4 фіналу українки лишили поза турніром пару американок Медісон Кіз і Тейлор Таусенд. А у півфіналі українкам довелось зіграти два тай-брейки та супертайбрейк.

Як пройшов матч

  • У стартовому сеті тенісистки йшли на рівних. Але за рахунку 2:2 перші сіяні виграли три гейми поспіль і вирвались уперед. Однак українки змогли відіграти різницю в рахунку і вивели сет у тай-брейк. В результаті сет за сестрами Кіченок з рахунком 7:6 (7:4).
  • Другу партію тенісистки завершили на тай-брейку: впродовж неї жодна з пар не змогла зробити брейк на подачі суперниць.
  • Переможниць матчу визначив супертайбрейк. Ними стали українки, які закінчили його з рахунком 13:11.
  • Матч тривав 2:15 години. За цей час українки зробили лише один ейс і припустились шести подвійних помилок – на п’ять більше, ніж їх суперниці.

Ніколь Меліхар (США) / Елен Перес (Австралія) – Людмила Кіченок (Україна)/ Надія Кіченок (Україна) 6:7(4), 7:6(2), 11:13

Що означає результат

  • Сестри Кіченок спільно вперше пройшли у фінал турніру рівня WTA 500 на ґрунті.
  • У фіналі сестри Кіченок зіграють з переможницями протистояння другого півфіналу: американками Ешлін Крюгер та Слоан Стівенс чи японками Ері Хозумі та Макото Ніномієй.
  • Останній спільний фінал сестер Кіченок у парному розряді датований жовтнем 2022 року, коли українки виграли змагання WTA 250 в естонському Таллінні.
На початок