Збірна України з тенісу назвала склад на матч проти Румунії на Кубку Біллі Джин Кінг: хто у заявці

Збірна України з тенісу назвала склад на матч проти Румунії на Кубку Біллі Джин Кінг: хто у заявці

Еліна Світоліна вперше за три роки зіграє за збірну України
Еліна Світоліна вперше за три роки зіграє за збірну України. Фото: Francois Nel/Getty Images

До складу України увійшли п'ять тенісисток.

Жіноча збірна України з тенісу визначилася зі складом на матчеве протистояння проти Румунії у кваліфікації Кубку Біллі Джин Кінг. Заявку українок повідомила пресслужба федерації тенісу України.

До заявки України на матч проти Румунії потрапили п'ять тенісисток. Серед них дві гравчині, які вперше виступлять за національну команду за три роки: Еліна Світоліна (не грала з 2021 року) та Леся Цуренко (з 2020-го).

Крім цього, у складі збірної України також є одна дебютантка — Юлія Стародубцева, що наразі займає 121-ше місце у світовому рейтингу.

Натомість не увійшла до складу збірної України Ангеліна Калініна. За регламентом відбору на олімпійський турнір, тенісистка мала взяти участь у двох матчевих зустрічах за національну команду — натомість виступила лише в одній, проти Нідерландів, що відбулася у листопаді 2023 року.

Склад збірної України з тенісу на матчеву зустріч з Румунією

  • Еліна Світоліна
  • Леся Цуренко
  • Юлія Стародубцева
  • Людмила Кіченок
  • Надія Кіченок

Крім Калініної, до заявки України не увійшли ще дві тенісистки з топ-100 світового рейтингу, Марта Костюк та Даяна Ястремська. Однак, на відміну від Калініної, вони виконали необхідні умови за кількістю ігор у складі збірної України для відбору на Олімпіаду.

Матчева зустріч Україна — Румунія у Кубку Біллі Джин Кінг відбудеться 12-13 квітня на американському острові Амелія, штат Флорида. Тенісистки гратимуть на ґрунтовому покритті.

Що відомо про матчеву зустріч Україна — Румунія?

  • Україна претендуватиме на дебютний вихід до фінальної частини Кубка Біллі Джин Кінг у новітній історії турніру. У двох попередніх розіграшах збірна поступалася на етапі відбору Чехії та США.
  • До складу збірної Румунії на матч проти України потрапила Сімона Халеп. На початку березня експершій ракетці світу скоротили дискваліфікації та дозволили відновити кар'єру.
  • Крім Халеп, до складу Румунії на матчеву зустріч проти України увійшли ще чотири тенісистки: Ана Богдан (65-та ракетка світу), Жаклін Адіна (82-га), Анка Алексія Тодоні (227-ма) та Мара Гає (1048-ма).
  • Україна — несіяна команда в парі з Румунією. У рейтингу Кубка Біллі Джин Кінг збірна поступається румунками шістьма сходинками: 18-те й 12-те місця відповідно.
  • Переможниці матчевої зустрічі розіграють путівку до фінального турніру Кубка Біллі Джин Кінг, який у листопаді прийматиме іспанська Севілья.
На початок