Легка атлетика: чемпіонат світу
Легка атлетика: чемпіонат світу
"Одразу вихід із зони комфорту". Нікола Оліслагерс уперше за 7 років стрибала у приміщенні і стала чемпіонкою світу

"Одразу вихід із зони комфорту". Нікола Оліслагерс уперше за 7 років стрибала у приміщенні і стала чемпіонкою світу

Ексклюзивно
"Одразу вихід із зони комфорту". Нікола Оліслагерс уперше за 7 років стрибала у приміщенні і стала чемпіонкою світу
Нікола Оліслагерс святкує "золоту спробу" на 1.99 м на ЧС-2024 у приміщенні. Фото: Getty Images

Ексклюзивний коментар Ніколи Оліслагерс для Суспільне Спорт у Глазго.

27-річна австралійка Нікола Оліслагерс – чемпіонка світу зі стрибків у висоту в приміщенні. Уперше в кар'єрі на великому турнірі вона змогла не лише поборотися за медалі, але й стати переможницею та здобути "золото".

При цьому стрибки в приміщенні є далеко не найсильнішою стороною Ніколи – світова першість у Глазго стала її першим стартом за сім років не на відкритому повітрі. Як розповів Суспільне Спорт тренер австралійки Метт Горснелл, вони ніколи не тренуються у приміщенні, а тут на чемпіонаті світу кожен стрибок Оліслагерс був іншим через брак практики тренувань саме у приміщенні.

Після церемонії нагородження Суспільне Спорт поспілкувалося з Ніколою Оліслагерс про це "золото", її вирішальний стрибок на 1.99 м та боротьбу з Ярославою Магучіх.

  • Про емоції від виграшу "золото"

"Перед змаганнями ставила собі ціль – стрибати високо. Мій особистий рекорд в приміщенні встановлений ще у 2017 році – 1.83 метра. Тож стартова висота на ЧС – 1.88 м – була одразу виходом із зони комфорту.

Я не думала, що 1.99 м буде достатньо для перемоги, але була дуже задоволена залишатися у змаганні на кожній наступній висоті. Ці змагання перевірили мою віру більше, ніж мою силу. Я знаю, що є сильною і моя система працює, але коли ти перебуваєш у некомфортному місці, не маєш переваги – це процес оновлення, бо ти дізнаєшся, що всередині тебе. Тож я вдячну Богу за цю віру".

  • Про вирішальну третю спробу на 1.99 м
"Якщо чесно, перед цим стрибком у мене почали закрадатися сумніви в голові: "А якщо зараз станеться травма в олімпійський рік? Якщо зараз "стукнуся" головою в планку?" У Біблії сказано, що ідеальна любов розбиває страх. Я почала нагадувати собі, що мене люблять і любов Бога дозволить мені стрибнути. І всі ці страхи та сумніви миттєво розчинилися. Після спроби я поставила собі 10 з 10 за неї у щоденнику. Ось чого мені не вистачало".
  • Про стрибки на 2.02 м

"На висоті 2.02 м було складно залишатися сфокусованою, адже щойно стала чемпіонкою світу і хотіла відсвяткувати. Але ні, я пам'ятала, що приїхала зв високими стрибками, не лише за медаллю. Мої три спроби були хорошими.

Щоразу, як ми стрибаємо з Ярославою – це щось особливе. Очікую, що на Олімпіаді будуть вищі висоти та, можливо, серйозніша дуель. Вона – чудова суперниця та усі жінки в секторі дозволили мені зробити те, чого я раніше ніколи не робила".

Суспільне Спорт також поспілкувалося з Ніколою про їх боротьбу з Ярославою Магучіх упродовж кар'єри та очікування від Олімпіади. Розширений матеріал буде опубліковано найближчим часом.

На початок