Українці Проценко та Бондаренко відкрили літній сезон на комерційному турнірі Мутаза Баршима у Досі

Українці Проценко та Бондаренко відкрили літній сезон на комерційному турнірі Мутаза Баршима у Досі

Богдан Бондаренко виступив на першому турнірі у 2024 році
Богдан Бондаренко виступив на першому турнірі у 2024 році. Богдан Бондаренко. Фото: AP Photos

Для Бондаренка цей старт став першим у 2024 році.

Українські стрибуни Андрій Проценко та Богдан Бондаренко відкрили для себе літню частину сезону. Спортсмени виступили на комерційному турнірі Мутаза Баршима у Досі.

Проценко та Бондаренко — два лідери збірної України зі стрибків у висоту. Для Проценка змагання у Досі стали першими після чемпіонату світу в приміщенні, що відбувся у березні в Глазго — їх стрибун завершив 11-м з результатом 2.15 м. А ось Бондаренко взагалі змагався вперше у 2024 році — останнім для нього став турнір в італійському Роверето у вересні 2023-го.

Комерційний турнір Мутаза Баршима — щорічні змагання, що проводяться у Досі, батьківщині олімпійського чемпіона Токіо. На запрошення катарського стрибуна прибули низка відомих спортсменів: медалісти попередніх чемпіонатів світу Ву Санхьок та Джувон Гаррісон, бронзовий призер ЧС-2022 у приміщенні Геміш Керр та інші.

Як минули змагання за участі українських стрибунів?

  • Змагання для українців розпочалися з планки 2.13 метрів. Бондаренко подолав її з першої спроби, а ось Проценкові знадобилася ще одна.
  • З висотою 2.17 метрів і Бондаренко, і Проценко впоралися з першої спроби. А ось планка 2.21 м стала для українських стрибунів останньою на змаганнях у Досі: взяти її з трьох спроб їм не вдалося.
  • Висоту 2.21 м у підсумку взяли сім стрибунів. У лідери вийшли фаворити змагань: Баршим, Гаррісон, Санхьок та Керр всі планки брали з першої спроби.
  • Ключова боротьба між стрибунами пройшла на висоті 2.28 метрів. Спершу змагання припинив Керр, посівши четверте місце. А вже на планці 2.31 м їх закінчив і Гаррісон.
  • Ані Баршим, ані Санхьок взяти наступну планку 2.33 метри не змогли. Переможцем у підсумку став катарський стрибун, який на попередніх висотах використав меншу кількість спроб.

Комерційний турнір Мутаза Баршима. Результати

  1. Мутаз Баршим (Катар) — 2.31 м
  2. Ву Санхьок (Республіка Корея) — 2.31 м
  3. Джувон Гаррісон (США) — 2.28 м

...

  • 8. Богдан Бондаренко (Україна) — 2.21 м
  • 9. Андрій Проценко (Україна) — 2.21 м

Що відомо

  • Україна ще не має ліцензій на Олімпіаду-2024 у чоловічих стрибках у висоту. Олімпійський норматив у цьому легкоатлетичному виді складає 2.33 м.
  • Андрій Проценко після виступу на чемпіонаті світу в приміщенні в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт розповідав, що хоче обстежити коліно перед підготовкою до літньої частини сезону.
  • Наступний великий старт для українських стрибунів — Діамантова ліга у Досі. Там відбудеться жіночий турнір зі стрибків у висоту, участь у якому візьмуть Ірина Геращенко та Юлія Левченко.
На початок