Український волейболіст Юрій Семенюк виграв Кубок виклику та отримав відзнаку MVP фінальної серії

Український волейболіст Юрій Семенюк виграв Кубок виклику та отримав відзнаку MVP фінальної серії

Український волейболіст Юрій Семенюк у складі польського клубу "Проєкт Варшава".
Юрій Семенюк. Фото: Facebook / projektwarszawa

Як зіграв українець у двох вирішальних матчах єврокубка.

Польський клуб "Проєкт Варшава" українського волейболіста Юрія Семенюка вперше став володарем Кубка виклику ЄКВ. У двох матчах фінальної серії команда здолала італійську "Монцу" — двічі по 3:1.

Блокувальник Семенюк, що проводить свій другий сезон у чемпіонаті польської Плюс-ліги, від початку сезону набрав 57 очок у матчах єврокубка. Зокрема, українець виконав 20 результативних блоків та вісім разів подав навиліт.

Як зіграв Юрій Семенюк у фінальній серії?

  • У першому з двох матчів Семенюк набрав для "Варшави" 14 очок — четвертий показник результативності в команді. Також українець став найкращим у складі господарів за результативним блоком (5 очок) та ейсами (2).
  • Двозначну результативність Юрій продемонстрував і в матчі-відповіді, що проходив на майданчику в Італії. До 10 очок волейболіст національної збірної додав три блоки та один ейс.
  • На церемонію нагородження Семенюк вийшов із прапором України та емоційно відреагував на першу міжнародну відзнаку MVP в кар'єрі.

Що відомо?

  • "Проєкт Варшава" став четвертим польським клубом, що вигравав волейбольний Кубок виклику. Євротрофей — дебютний в історії столичного клубу.
  • У сезоні 2023/24 польської Плюс-ліги, одного з провідних національних чемпіонатів Європи, Семенюк набрав 148 очок у 21 матчі.
  • Вдруге в сезоні волейболіст України визнається MVP міжнародних клубних змагань: у грудні 2023-го Олега Плотницького з італійської "Перуджі" назвали найціннішим гравцем клубного чемпіонату світу.
На початок