Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
Збірна України проводила імітацію гонки при виборі четвертого біатлоніста на чоловічу естафету чемпіонату світу

Збірна України проводила імітацію гонки при виборі четвертого біатлоніста на чоловічу естафету чемпіонату світу

Ексклюзивно
Збірна України проводила імітацію гонки при виборі четвертого біатлоніста на чоловічу естафету чемпіонату світу
. Фото: Franz Kirchmayr/SEPA.Media /Getty Images

Пояснення від головного тренера збірної.

Чоловіча збірна України з біатлону в новому складі заявилася на естафетну гонку чемпіонату світу-2024. Уперше команда буде представлена в складі Артема Прими, Дмитра Підручного, Дениса Насика та Антона Дудченка. Чоловіча естафета відбудеться в суботу, 17 лютого, о 17:30.

Питання щодо трьох учасників гонки – Прими, Підручного та Дудченка – для головного тренера команди Юрая Санітри не виникало. Вибір на останню позицію тривав між Денисом Насиком та Тарасом Лесюком. Для обох – це була б перша естафетна гонка в кар'єрі на рівні чемпіонату світу.

У переддень естафети тренерський штаб провів тренування в режимі імітації гонки між Насиком та Лесюком, аби обрати останнього учасника естафетної четвірки. Це означало, що обидва біатлоністи на повній швидкості долали певну частину дистанції та приходили на стрільбу з високим пульсом. Далі – робота на вогневому рубежі. І Насико, і Лесюк зробили таку імітацію тричі.

"Тренер дав настанову відпрацювати в боротьбі стрільбу, щоб подивитися як поводиш себе в ситуації з високим пульсом", – пояснив в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт Денис Насико.

На момент спілкування йому не повідомили, що саме він потрапив до естафетної четвірки. Утім, сам біатлоніст зазначив, що перебуває в бойовому настрої та готовий бігти. А участь в індивідуальній гонці, яка стала для нього першим стартом за 25 днів, має допомогти у наступних гонках.

Утім, погодні умови в Новому Месті під час цього тренування не були ідеальними для відпрацювання стрільби – на стадіоні сильні пориви вітру. Тому при виборі останнього учасника естафети Юрай Санітра зважав на інші фактори.

"На основі цього тренування важко [обрати]. Ані перший, ані другий не змогли впоратися зі стрільбою, вітер дме. Тому зрозуміліше не стало. Я використаю той факт, що Насико вже має досвід естафети. Він завжди збирався в естафеті та демонстрував себе дуже гарно", – так пояснив свій вибір Юрай Санітра.

У Дениса Насика – чотири естафетні гонки в кар'єрі на рівні Кубка світу. Тричі він потрапляв у команду в минулому сезоні, одного разу – у цьому. За вісім вогневих рубежів в естафетах він використав п'ять додаткових патронів, жодного разу не йшов на кола штрафу.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор чемпіонату світу з біатлону. Дивіться наживо усі гонки чемпіонату світу на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, а також місцевих телеканалах Суспільного.

В естафеті на чемпіонаті світу Денис бігтиме на третьому етапі, де також змагатимуться Йоганнес Бьо, Емільєн Жаклен, Мартін Понсілуома, Лукас Гофер та інші.

На початок