Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
Чоловіча збірна України назвала склад на шостий етап Кубка світу: у заявці одразу три зміни

Чоловіча збірна України назвала склад на шостий етап Кубка світу: у заявці одразу три зміни

Ексклюзивно
Чоловіча збірна України назвала склад на шостий етап Кубка світу: у заявці одразу три зміни
. КФВС МОН України

До складу команди потрапив один дебютант.

Чоловіча збірна України з біатлону заявить на шостий етап Кубка світу сезону 2023/24 шість спортсменів. Про це ексклюзивно для Суспільне Спорт повідомив головний тренер збірної Юрай Санітра.

У порівнянні з етапом в Рупольдингу тренерський штаб української команди вніс одразу кілька змін. Дебютуватиме на рівні Кубка світу 23-річний Дмитро Грущак, який отримав перший в кар'єрі виклик на цей рівень.

Натомість не потрапили до заявки на етап в Антгольці Антон Дудченко та Віталій Мандзин.

Склад чоловічої збірної України з біатлону на етап в Антгольці

  • Артем Тищенко, Денис Насико, Тарас Лесюк, Артем Прима, Дмитро Грущак, Дмитро Підручний (лише на естафету)

Дмитро Підручний бігтиме в Антгольці лише у змішаній естафеті. Цю інформацію ще раніше назвав сам спортсмен у коментарі Суспільне Спорт, Юрай Санітра її підтвердив. Таким чином, в короткій індивідуальній гонці стартуватимуть усі інші п'ять біатлоністів на етапі.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Кубка світу з біатлону. Дивіться наживо усі гонки сезону на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного.

У програмі етапу в Антгольці, крім короткої індивідуальної гонки та змішаних естафет, також масстарти. Аби потрапити туди, українським біатлоністам потрібно показувати якомога вищі результати в індивідуальній.

Хто такий Дмитро Грущак

  • 23-річний біатлоніст, представляє Сумщину.
  • У сезоні 2022/23 дебютував на рівні Кубка IBU, у цьому сезоні демонструє покращення результатів. Зокрема, на етапі в Ріднау встановив особистий рекорд на міжнародних змаганнях – фінішував 17-м у спринті.
  • Станом на зараз, не провів жодної "чистої" гонки в кар'єрі на стрільбі.

На початок