Всесвітня федерація керлінгу продовжила відсторонення Росії до завершення сезону 2023/24

Всесвітня федерація керлінгу продовжила відсторонення Росії до завершення сезону 2023/24

Всесвітня федерація керлінгу продовжила відсторонення Росії до завершення сезону 2023/24
. Російський керлінгіст Сєргєй Глухов. Фото: AP Photos

В організації пояснили рішення війною Росії в Україні та міркуваннями безпеки.

Всесвітня федерація керлінгу продовжила відсторонення Росії до завершення сезону 2023/24. Про це повідомила пресслужба за підсумками засідання ради організації.

З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну Всесвітня федерація керлінгу відсторонила від міжнародних змагань російських та білоруських спортсменів. Перша заборона була розрахована до кінця 2022 року.

Попереднє усунення Росії та Білорусі від змагань під егідою World Curling Federation передбачало відсторонення до 31 грудня 2023 року. Однак на черговому засіданні вирішили продовжити заборону на участь у міжнародних турнірах російських та білоруських керлінгістів до завершення сезону 2023/24.

Своє рішення WCF мотивувала тим, що участь представників Росії й Білорусі може зашкодити безпеці проведення міжнародних змагань. Натомість організація залишає за собою право переглянути усунення, якщо це буде доцільно.

"Правління WCF має право усунути команду або асоціацію від будь-якого турніру під власною егідою, якщо за рішенням правління їхня присутність на заході зашкодить змаганням або поставить під загрозу безпеку учасників й порядок проведення заходу", – йдеться у повідомленні Всесвітня федерація керлінгу.

Через усунення російські та білоруські керлінгісти пропустять у 2024 низку міжнародних турнірів. Серед них – чоловічу та жіночу світові першості, а також чемпіонат світу серед змішаних команд.

Відсторонення Росії у міжнародному спорті: останні новини

На початок