"Провів найкращу гру". Анатолій Трубін зіграв "сухий" матч з шістьма сейвами у чемпіонаті Португалії

"Провів найкращу гру". Анатолій Трубін зіграв "сухий" матч з шістьма сейвами у чемпіонаті Португалії

"Провів найкращу гру". Анатолій Трубін зіграв "сухий" матч з шістьма сейвами у чемпіонаті Португалії
. Фото: AP Photos

Дії українця врятували для "Бенфіки" перемогу над "Брагою".

Український воротар Анатолій Трубін провів сухий матч у складі португальської "Бенфіки" у чемпіонаті Португалії. Голкіпер не пропустив жодного голу завдяки шести сейвам у грі проти "Браги" (1:0).

Найрезультативніший матч Трубіна за сейвами у складі "Бенфіки" прийшовся на Лігу чемпіонів – проти "Інтера" українець сім разів рятував команду від пропущеного голу. Натомість у чемпіонаті Португалії Анатолій дотепер не виконував понад чотири сейви впродовж однієї гри.

У поєдинку проти "Браги", команди із топ-4 нинішнього розіграшу Прімейри, український воротар здійснив одразу шість сейвів. Зокрема, Трубін допоміг команді вберегти перемогу над суперником, адже врятував "Бенфіку" від пропущеного голу в компенсований до другого тайму час.

Дії Трубіна у зустрічі проти "Браги" відзначили відзнакою – визнали найкращим гравцем матчу. Натомість тренер "Бенфіки" Рогер Шмідт на післяматчевій пресконференції високо оцінив воротарські якості Анатолія та додав, що українець має потенціал для подальшого зростання.

"Трубін зіграв дуже добре, і це очевидно. Зокрема, у останньому моменті гри, коли отримав удар по обличчю, але зробив все від себе залежне в епізоді. Він був впевненим і навіть у побудові атак виконував хорошу роботу. Анатолій може віддати м'яч у правильний момент і потрібному гравцеві. Його навички дуже хороші. Команда добре грала в побудові атак, що є доказом цього", – сказав німецький тренер.

"Трубін спочатку мав проблеми, але тепер, завдяки матчам, він значно виріс у команді. Я завжди говорив, що він топворотар і ще молодий. У нього все ще є потенціал для розвитку, і, звичайно, ми дуже задоволені ним. На мою думку, він зіграв найкращий матч".

Після перемоги над "Брагою" з рахунком 1:0 "Бенфіка" повернулася на перше місце у чемпіонаті Португалії. Прямий конкурент команди у боротьбі за чемпіонство, лісабонський "Спортинг", програв на виїзді "Гімараєншу" (2:3). У турнірній таблиці суперників відділяють два очки – 33 проти 31 відповідно.

Анатолій Трубін: найрезультативніші матчі за сейвами у "Бенфіці"

  • 1. "Інтер" – "Бенфіка" (1:0 – рахунок матчу) – 7 сейвів (Ліга чемпіонів)
  • 2. "Брага" – "Бенфіка" (0:1) – 6 сейвів (чемпіонат Португалії)
  • 3. "Ешторіл" – "Бенфіка" (0:1) – 4 сейви (чемпіонат Португалії)
  • 4-6. "Портімоненсе" – "Бенфіка" (1:3) – 3 сейви (чемпіонат Португалії)
  • 4-6. "Бенфіка" – "Зальцбург" (0:2) – 3 сейви (Ліга чемпіонів)
  • 4-6. "Мойренсен" – "Бенфіка" (0:0) – 3 сейви (чемпіонат Португалії)

"Бенфіка" у сезоні 2023/24: що відомо?

  • Лісабонці посіли третє місце у групі Ліги чемпіонів. В останньому турі "Бенфіка" перемогла "Зальцбург" (3:1) та продовжить сезон в Лізі Європи.
  • У всіх турнірах сезону 2023/24 Трубін провів за "Бенфіку" 18 матчів і пропустив 16 голів. У доробку українця — сім "сухих" матчів (жодного — в Лізі чемпіонів).
  • Наступний поєдинок "Бенфіка" проведе у Кубку Португалії у четвер, 21 грудня, коли зіграє проти "АВС" із другого дивізіону.
На початок