Марта Костюк не вийшла на фінал виставкового турніру проти росіянки: як це пояснили організатори

Марта Костюк не вийшла на фінал виставкового турніру проти росіянки: як це пояснили організатори

Марта Костюк не вийшла на фінал виставкового турніру проти росіянки: як це пояснили організатори
. Марта Костюк. Фото: AP Photos

Українка мала зіграти проти 16-річної Андрєєвої.

Українська тенісистка Марта Костюк знялась з матчу проти росіянки Мірри Андрєєвої у фіналі французького виставкового турніру Negomental Open de Bourg-de-Peague. Про це повідомили організатори змагань.

39-та ракетка світу Костюк не була у списку учасників турніру, однак отримала запрошення від організаторів після того, як хорватка Донна Векіч не змогла приїхати. За правилами змагань українка одразу мала зіграти у фіналі.

Суперниця Костюк визначилася у матчі між "нейтральною" росіянкою Міррою Андрєєвою та Варварою Грачовою із Франції, яка до червня 2023 року грала під нейтральним прапором як тенісистка з Росії. 16-річна Андрєєва обіграла Грачову, однак Костюк не вийшла на фінальний матч з росіянкою.

Чому Костюк не зіграла з Андрєєвою?

  • Пресслужба турніру повідомила, що "з причин, які знаходяться поза межами нашої волі, та враховуючи геополітичний конфлікт в Україні, Марта Костюк не зможе зіграти у фіналі Negomental Open".
  • Сама Костюк у розмові з виданням Ubitennis відмовилась коментувати своє рішення. "Я вважаю за краще не коментувати цю тему. Дякую за розуміння", — сказала українка.
  • Організатори Negomental Open не змогли знайти термінову заміну для Костюк серед тенісисток. Тому проти Андрєєвої у фіналі зіграв 23-річний француз Яніс Газуані Дюран, який посідає 845-те місце у рейтингу ATP. Він переміг росіянку у двох сетах.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну російським та білоруським тенісистам дозволили продовжити виступи у турах ATP та WTA у нейтральному статусі. Представники України проводять тенісні матчі проти росіян та білорусів, проте відмовляються тиснути їм руки.

Хто така Марта Костюк

  • Марта Костюк – 21-річна українська тенісистка.
  • У чинному рейтингу WTA Костюк посідає 39-те місце та є четвертою ракеткою України.
  • У 2023 році Марта встановила рекорд за найкращим результатом у світовому заліку тенісисток: у серпні посіла 32-е місце.
  • Перший та наразі єдиний трофей на рівні WTA Костюк здобула у березні 2023 року, вигравши турнір WTA 250 в Остіні.
  • Найкращий результат Костюк на рівні Грендслемів – четвертий раунд Ролан Гаррос-2021.
На початок