Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Дитяча помилка". Любов Кип'яченкова пояснила промахи у стрільбі жіночого спринту Кубка світу

"Дитяча помилка". Любов Кип'яченкова пояснила промахи у стрільбі жіночого спринту Кубка світу

Ексклюзивно
"Дитяча помилка". Любов Кип'яченкова пояснила промахи у стрільбі жіночого спринту Кубка світу
. Любов Кип'яченкова. Фото: Dmytro Yevenko / biathlon.com.ua

Ексклюзивний коментар біатлоністки збірної України для Суспільне Спорт.

У шведському Естерсунді завершилась перша спринтерська гонка сезону Кубка світу з біатлону серед жінок. Жодна з українок не зуміла потрапити до залікової зони.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Кубка світу з біатлону. Дивіться наживо усі гонки сезону на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного.

72-ю фінішувала Любов Кип'яченкова. Вона показала найгіршу стрільбу серед українок, припустившись чотирьох хиб, зокрема трьох на "лежці". Загалом Кип'яченкова продемонструвала четвертий результат у збірній, випередивши лише Дар'ю Блашко (78-ме місце).

Після гонки Кип'яченкова прокоментувала для Суспільне Спорт свої помилки на першому вогневому рубежі, відзначивши, що не закрила мішені через сильний холод, а також оцінила власний результат і поділилась очікуваннями від наступних стартів.

  • Про стрільбу
"Я б назвала це [промахи на "лежці"] дитячою помилкою, але сьогодні була така погода, що у мене замерзли руки. Коли я прийшла на перший свій рубіж, то я їх просто не відчувала. Тому смикала їх у різні сторони. Та я послухала інших дівчат, у них точно такі ж проблеми, просто у когось менше, у когось більше. Я під час стрільби акцентувала увагу на це, намагалася їх трішки розім’яти, але не допомогло. Гадаю, так повинно було статися".
  • Про свій стан під час спринтерської гонки

"Перша половина гонки відчувалася досить легко, намагалася боротися з дівчатами. А потім я вже відчула власну втому. Гадала, що більш-менш йду по трасі. Та подивилася протокол, результати ходом далеко не найкращі, є над чим працювати. Форма зараз не така, як торік. Не відчувається тієї легкості, немає сили у руках та ногах. Треба ще попрацювати над функціональною підготовкою".

  • Про порівняння підготовки до етапів Кубка світу

"Торік ми працювали більше над функціональною підготовкою, робили більше швидкісних тренувань. А у цьому році ми робимо більше силових, тому трішки перенавантажилися й прибили м’язи".

  • Про результати на наступних гонках
"Сподіваюся, наступні результати будуть успішнішими. Відчуваю, що можу показувати гідний рівень, стрільбу ми підтягнули. Я рахую, що сьогодні є помилки, але я можу контролювати ці постріли, промахи. Я роблю аналіз сама для себе у першу чергу. Якщо торік мої емоції брали гору, то зараз я вже розумію, як треба працювати".

Розклад першого етапу Кубка світу (Естерсунд, Швеція)

  • 2 грудня. 15:45. Спринт — чоловіки
  • 3 грудня. 15:00. Гонка переслідування — жінки
  • 3 грудня. 17:00. Гонка переслідування — чоловіки
На початок