Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
Жіноча збірна України планує провести дві заміни на другий етап Кубка світу з біатлону

Жіноча збірна України планує провести дві заміни на другий етап Кубка світу з біатлону

Ексклюзивно
Жіноча збірна України планує провести дві заміни на другий етап Кубка світу з біатлону
. Юлія Джима. Фото: Дмитро Євенко / biathlon.com.ua

Ексклюзивна інформація Суспільне Спорт із Швеції.

Жіноча збірна України планує провести дві заміни у складі на другий етап Кубка світу з біатлону в Гохфільцені. Про це Суспільне Спорт повідомив головний тренер команди Микола Зоц.

До складу жіночої збірної України на перший етап Кубка світу в Естерсунді потрапили шість біатлоністок: Христина Дмитренко, Анастасія Меркушина, Анна Кривонос, Дар'я Блашко, Любов Кип'яченкова та Ірина Петренко. Натомість пропустила етап лідерка команди Юлія Джима — через хворобу та небажання тренерського штабу форсувати її повернення.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Кубка світу з біатлону. Дивіться наживо усі гонки сезону на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного.

За словами Миколи Зоца, з шести біатлоністок, які потрапили у заявку в Естерсунд, двоє відправляться на Кубок IBU. Тренерський штаб робитиме вибір за підсумками виступу в спринті серед трьох спортсменок – Любові Кип'яченкової, Дар'ї Блашко та Анастасії Меркушиної.

Одна з цих трьох біатлоністок, а також Ірина Петренко, Христина Дмитренко та Анна Кривонос, залишаться у складі команди "А". Також до них приєднається Юлія Джима, яка пропускала через хворобу старт сезону.

До цієї п'ятірки, можливо, приєднається хтось з чотирьох біатлоністок, які брали участь у першій індивідуальній гонці Кубка IBU – Олена Городна, Юлія Городна, Олександра Меркушина та Ксенія Приходько. При цьому Зоц уточнив, що потрапляння біатлоністки з Кубка IBU до складу збірної на Кубок світу ще не ухвалене. Тож національна команда може провести другий етап Кубка світу складом із п'яти спортсменок.

Другий етап Кубка світу з біатлону в Гохфільцені відбудеться 8-10 грудня. Другий етап Кубка IBU пройде 8-10 грудня в Ідре.

Кубок світу з біатлону: що відомо

  • Жіноча збірна України посідає 11-те місце в заліку Кубка націй, набравши 753 очки.
  • Наступний жіночий старт у Швеції — 7.5-кілометровий спринт у п'ятницю, 1 грудня. До кінця етапу біатлоністки також змагатимуться в гонці переслідування 3-го числа.
  • До складу на спринт увійшли Христина Дмитренко, Анастасія Меркушина, Анна Кривонос, Дар'я Блашко і Любов Кип'яченкова. Через хворобу гонку пропустить Ірина Петренко.
На початок