Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Трішки втратив здоровий глузд". Тарас Лесюк прокоментував свій результат у чоловічій естафеті Кубка світу

"Трішки втратив здоровий глузд". Тарас Лесюк прокоментував свій результат у чоловічій естафеті Кубка світу

Ексклюзивно
"Трішки втратив здоровий глузд". Тарас Лесюк прокоментував свій результат у чоловічій естафеті Кубка світу
. Тарас Лесюк. Фото: Біатлон майбутнього

Ексклюзивний коментар біатлоніста збірної України для Суспільне Спорт.

У шведському Естерсунді пройшла перша чоловіча естафета біатлонного сезону 2023/24. Україна посіла в гонці 14-те місце.

У складі України виступили Артем Тищенко, Артем Прима, Тарас Лесюк і Антон Дудченко. Третій етап пробіг Тарас Лесюк, який змінив Дениса Насика у порівнянні з естафетою в Естерсунді минулого сезону.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Кубка світу з біатлону. Дивіться наживо усі гонки сезону на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного.

Лесюк пройшов своє перше коло з другим часом за швидкістю серед усіх біатлоністів та відпрацював "лежку" без промахів – за чистим часом кола (хід та стрільба) він показав найкращий результат серед усіх. Однак на "стійці" використав три додаткові патрони і передав естафету, перебуваючи на 11-му місці.

Після гонки Тарас Лесюк в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт оцінив свій виступ. Біатлоніст поділився думками про те, чому так вдало провів першу половину свого етапу, однак втратив позиції на останньому колі.

  • Про свій виступ

"Суперники так близько були, так хотілося їх дістати, що трішки втратив здоровий глузд над собою. Вже з перших метрів на максимум віддавався. Коли ти бачиш суперників перед собою, то, звичайно, ти хочеш їх наздогнати. Напевно, трішки тактично неправильно я вчинив на першому колі, що відразу ж погнався за сильнішими суперниками. Можна було збавити оберти, але останнє коло я міг би краще пройти і менше програти".

  • Яку б оцінку поставив собі за естафету
"Важко себе оцінити, є і хороші моменти, і не дуже. Наприклад, на першому колі стрільба лежачи була хороша. На другому колі вже більш економніше пішов, у своєму режимі. На "стійці" треба було з першого додаткового патрона закривати мішень. Трішки довго я закривав, багато часу на цьому втратив. На заключному колі вже з останніх сил терпів. Всі сили, що були, віддав на трасі".
  • Про настанови Юрая Санітри

"Юрай завжди дає настанови перед кожним стартом. Він постійно дає поради, як краще вчинити, як з суперниками поводитися, як стріляти, як трасу проходити. Звичайно, що від нього були настанови. Так само у мене й з досвіду власні думки були".

  • Про потенційну участь у наступних естафетних гонках

"Якщо мені випаде наступний шанс участі в естафеті, то я вже більш професійно підійду до цієї гонки. Краще буду контролювати ситуацію за ходом наступного старту".

  • Про те, що обійшов Йоганнеса Бьо на першому колі

"Почнемо з одного кола. Наступну гонку вже два кола будемо кращі. А ще на наступну гонку вже на три кола будемо його випереджати".

Розклад першого етапу Кубка світу (Естерсунд, Швеція)

  • 1 грудня. 15:45. Спринт — жінки
  • 2 грудня. 15:45. Спринт — чоловіки
  • 3 грудня. 15:00. Гонка переслідування — жінки
  • 3 грудня. 17:00. Гонка переслідування — чоловіки
На початок