Футбол: чемпіонат Європи U21
Футбол: чемпіонат Європи U21
"Трішки важче". Єгор Ярмолюк порівняв виступи за молодіжну збірну України та англійський "Брентфорд"

"Трішки важче". Єгор Ярмолюк порівняв виступи за молодіжну збірну України та англійський "Брентфорд"

Ексклюзивно
"Трішки важче". Єгор Ярмолюк порівняв виступи за молодіжну збірну України та англійський "Брентфорд"
. Єгор Ярмолюк. Фото: УАФ

Ексклюзивний коментар футболіста України U21 для Суспільне Спорт.

Молодіжна збірна України з футболу завершує підготовку до матчів відбору Євро-2025 у листопаді. У п'ятницю, 17-го числа, "синьо-жовті" зіграють із Люксембургом у своєму четвертому поєдинку кваліфікації.

Тренерський штаб Унаї Мельгоси запросив на матчі з Люксембургом і Азербайджаном 24 футболістів. Проте напередодні першої гри зі складу через травму вибув хавбек Максим Брагару.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор матчів молодіжної збірної України у відборі Євро-2025. Дивіться матчі наживо на сайті Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного (Суспільне Київ, Суспільне Чернігів тощо).

Натомість на третій вихід у старті в нинішньому відборі претендуватиме 19-річний Єгор Ярмолюк. Півзахисник англійського "Брентфорда" з перших хвилин розпочинав зустрічі з Північною Ірландією (1:0) та Англією (3:2), а проти Люксембургу (3:0) вийшов на заміну ще в першому таймі.

До збірної хавбек прибув у статусі гравця постійної ротації "Брентфорда" в АПЛ. Ярмолюк виходив на заміну в чотирьох останніх матчах чемпіонату і проводив на полі щонайменше 12 хвилин.

Перед грою в Мурсії Суспільне Спорт поспілкувалося з Ярмолюком про наступного суперника "молодіжки" та його враження від виступів у чемпіонаті Англії, серед іншого.

  • Про перший матч з Люксембургом:

"Запам'яталася команда тим, що може грати на контратаках. Але ми будемо пропонувати свою гру та показувати свій футбол".

"Був нелегкий [перший] матч, але ми маємо бути готові до всього та нав'язувати свою гру. Чи когось відзначив звідти? Ні, стежу за собою".

  • Чи пов'язана ігрова практика в "Брентфорді" з іграми за Україну U21:

"Все може бути, але я в цьому не впевнений. Дуже радий, що вона зараз є".

"Чи відрізняється гра в клубі та збірній? Не дуже. Головне для мене, що я граю на тій самій позиції в клубі та збірній. У клубі трішки важче, рівень дещо відрізняється".

"Висновки з матчу проти Англії U21? Трішки перебігали [Англію]".

Ярмолюк
Єгор Ярмолюк. Фото: Getty Images
  • Про ігрову практику в "Брентфорді":

"Встиг трішки побігати, трішки понервувати та зробити пару моментів. Відгуки від вболівальників? Так, звісно, інколи читаю. Це дуже приємно чути та бачити. Поки що позитив. Сподіваюся далі тільки йти вперед та отримати якомога більше хвилин".

"Виступи за резервну команду? Для мене цей час пройшов як адаптація до Англії та тільки на користь, [допоміг] підготуватися до першої команди".

"Є підтримка від уболівальників, звісно. Дуже приємно це бачити. 15 хвилин лише [отримую в «Брентфорді»]? Так, можна побільше. 30 хвилин — це нормально".

Ігрова практика Ярмолюка в останніх матчах "Брентфорда":

  • 21 жовтня: "Бернлі" (АПЛ) — 14 хвилин
  • 28 жовтня: "Челсі" (АПЛ) — 14 хвилин
  • 4 листопада: "Вест Гем" (АПЛ) — 12 хвилин
  • 12 листопада: "Ліверпуль" (АПЛ) — 18 хвилин

Що відомо?

  • Матч молодіжних збірних Україна — Люксембург стартує 17 листопада о 20:00 за київським часом. Зустріч прийматиме іспанська Мурсія.
  • З 2020 року Ярмолюк провів вісім матчів за Україну U21. Також загравався за національні команди вікових груп U16 та U19.
  • "Синьо-жовті" очолюють відбіркову групу F з максимальними трьома перемогами. Найкраща команда групи отримає пряму путівку до фінальної частини Євро.

Кваліфікація Євро-2025: турнірна таблиця групи F

  1. Україна — 9 очок (3 матчі), 7:2 (різниця голів)
  2. Англія — 6 (3), 14:4
  3. Сербія — 6 (3), 5:10
  4. Азербайджан — 3 (3), 3:5
  5. Люксембург — 3 (4), 3:9
  6. Північна Ірландія — 3 (4), 2:4
На початок