Еліна Світоліна визначилася зі своїм першим турніром на сезон 2024 року: де гратиме українка

Еліна Світоліна визначилася зі своїм першим турніром на сезон 2024 року: де гратиме українка

Еліна Світоліна визначилася зі своїм першим турніром на сезон 2024 року: де гратиме українка
. Еліна Світоліна. Фото: Jimmie48

Що відомо про новозеландський турнір серії WTA 250.

Еліна Світоліна розпочне сезон 2024 року на турнірі в новозеландському Окленді. Участь першої ракетки України офіційно анонсували організатори змагань.

Заключну частину сезону-2023 тенісистка пропустила через травму стопи. Свій останній матч Світоліна провела у третьому колі US Open на початку вересня (поразка від Джессіки Пегули — 1:2).

Після двох місяців перерви Світоліна розпочне підготовку до наступного змагального року найближчими тижнями. У коментарі для Суспільне Спорт тенісистка також анонсувала свою участь у першому Грендслемі-2024 — Відкритому чемпіонаті Австралії.

Що відомо про турнір в Окленді?

  • Змагання серії WTA 250 пройдуть вже протягом першого тижня нового року — 1-8 січня 2024-го.
  • Світоліна вперше гратиме на турнірі ASB Classic. Досі Еліні не доводилося виступати на змаганнях WTA в Новій Зеландії.
  • Україна буде представлена в Окленді вперше з 2020 року, коли в матчі першого основного раунду зіграла Катерина Байндль (Козлова).
  • Чинна чемпіонка турніру — третя ракетка світу, американка Коко Гофф. У фіналі минулого року вона розгромила іспанку Ребеку Масарову (двічі по 6:1).
  • Серед вже анонсованих учасниць Окленда-2024 — Гофф і дворазова фіналістка турніру, експерша ракетка світу Каролін Возняцкі.
  • ASB Classic — один з чотирьох турнірів WTA, що передуватимуть Australian Open-2024. Від початку року також відбудуться змагання серії WTA 500 в австралійських Аделаїді, Брісбені та турнір WTA 250 в Гобарті.

Еліна Світоліна: що відомо?

  • Після поновленя виступів у квітні Світоліна повернула собі звання першої ракетки України. Наразі Еліна посідає 25-те місце в рейтингу WTA.
  • За сезон Еліна повторила особисті рекорди на Ролан Гаррос (чвертьфінал) та Вімблдоні (півфінал), виграла ґрунтовий турнір WTA 250 у французькому Страсбурзі.
  • Через ушкодження Світоліна пропустила переможну матчеву зустріч України проти Нідерландів на Кубку Біллі Джин Кінг. Наступного сезону українки знову зіграють у кваліфікації за путівку до фінальної частини турніру.
На початок