Уперше на Олімпіаді-2022 одна збірна зібрала увесь комплект медалей в одному змаганні: як це сталося

Уперше на Олімпіаді-2022 одна збірна зібрала увесь комплект медалей в одному змаганні: як це сталося

Уперше на Олімпіаді-2022 одна збірна зібрала увесь комплект медалей в одному змаганні: як це сталося
. AP

Німецькі бобслеїсти не віддали жодної нагороди у дисципліні з бобслею.

Уперше на Олімпійських іграх у Пекін увесь комплект нагород на одному турнірі виграла одна команда. Відбулося це за підсумками змагань у бобслей-двійках.

Змагання у бобслей-двійках тривали два дні. У понеділок, 14 лютого, відбулися перші два заїзди у цьому виді спорту, після чого турнір мав відновитися у вівторок, 15 лютого, вирішальними заїздами.

Олімпійськими чемпіонами у двійках став екіпаж пілота Франческо Фрідріха - 12-разового чемпіона світу з бобслею. Однак він не став єдиним німецьким спортсменом, що здобув нагороду у Пекіні у бобслей-двійці - "срібло" та "бронза" також залишилася за Німеччиною.

Як Німеччина виграла увесь комплект медалей на Олімпіаді-2022?

У відборі на Олімпіаду-2022 Німеччина у бобслей-двійках здобула максимальну кількість квот - три (так само, як і Канада). Крім екіпажу Фрідріха, участь на Зимових Олімпіадах брали пілоти Йоганнес Лохнер та Крістоф Гафер.

Усі три німецькі бобслеїсти боролися за медалі уже за підсумками першого змагального дня. Гафер йшов четвертим, його з топ-3 витіснив представник ОКР Ростіслав Гайтюкевіч.

Однак після третього заїзду усі три німецькі санкарі очолили список претендентів на медалі. І фактично боролися між собою за нагороди.

Ситуація у боротьбі за "золото" між німецькими екіпажами не змінилася за підсумками четвертого заїзду. Фрідріх лише збільшив перевагу на 0.01 секунди над Лохнером і став олімпійським чемпіоном з перевагою у майже пів секунди.

Бобслей. Двійки (чоловіки)

  1. Франческо Фрідріх (Німеччина) 3:56.89
  2. Йоганнес Лохнер (Німеччина) +0.49
  3. Крістоф Гафер (Німеччина) +1.69

Це уперше на Олімпіаді-2022 одна країна виграла увесь комплект нагород. У 2018 році таких випадків було три, причому Німеччина здобула всі медалі у турнірі з лижного двоборства.

Загалом Німеччина виграла сім золотих медалей з восьми у санно-бобслейних видах. Лише одного разу - у жіночому монобобі - перемогу здобула збірна США.

Читайте також: "Покращувала результати в процесі змагань". Бобслеїстка Гунько завершила виступ на Олімпіаді-2022

Де дивитись Олімпіаду-2022

Офіційним транслятором змагань в Україні є Суспільне: пряма трансляція Олімпіади-2022 на телеканалі UA: Перший та сайті Суспільне Спорт.

Для перегляду Олімпіади-2022 на сайті потрібно буде авторизуватися: зробити це можна через одну із соцмереж або поштову скриньку.

На початок